Leefbaar Zeewolde
 

Nieuws

26-06-2015

Algemene beschouwingen juni 2015: "Hoe gaat het nu eigenlijk met Zeewolde?"

De integrale tekst van de algemene beschouwingen (juni) 2015 van Leefbaar Zeewolde, uitgesproken door fractievoorzitter Ben Sonneveld.

Lees meer...

17-05-2015

Leefbaar Zeewolde stelt strenge voorwaarden aan komst AZC

Begin april heeft het Centrum Opvang Asielzoekers (COA) een verzoek bij de gemeente Zeewolde ingediend om een Asielzoekerscentrum (AZC) te vestigen in het Polenhotel aan de Bosruiterweg. Leefbaar Zeewolde is bereid om over de komst van het AZC te praten zolang daar strikte voorwaarden aan worden gekoppeld. Dat is namelijk in het coalitieakkoord zo afgesproken en Leefbaar Zeewolde staat voor haar handtekening.

Lees meer...

31-03-2015

Scenario’s voor ombuigingen vanaf 2017

Dit belangrijke onderwerp kwam in de gemeenteraad van 26 maart jl. aan de orde. Zoals vorig jaar al tijdig door onze wethouder financiën Rein Zijlstra werd aangegeven, ontvangt de gemeente minder geld vanuit Den Haag en de gemeenteraad zal uiteindelijk beslissingen moeten nemen over welke ombuigingen moeten plaatsvinden om de begroting vanaf 2017 op orde te houden.

Lees meer...

08-03-2015

De Verbeelding

In de raadsvergadering van 19 februari j.l. is het onderwerp “Stichting De Verbeelding” aan de orde geweest en zou afgesproken zijn dat De Verbeelding nog een kans krijgt. Het blijkt dat in de media en sociale media veronderstellingen worden uitgesproken die volgens Leefbaar Zeewolde niet correct zijn.

Lees meer...

01-02-2015

Wat is de beste locatie voor de atletiekbaan?

Al jaren maakt Leefbaar Zeewolde zich sterk voor een goede bestemming van het zogenaamde G-gebied, het bosgebied aan de overzijde van de weg bij de sportvelden. De keuze om hier de atletiekbaan te realiseren, zou invulling geven aan een lang gekoesterde wens en een goede aanleiding kunnen zijn om dit bosgebied te gaan ontsluiten.....

Lees meer...

U bent hier: Home ► Wie is wie ► Michiel Schouten

Michiel Schouten - Voorzitter

schouten@leefbaarzeewolde.nl 

Wie ben ik?

Mijn naam is Michiel Schouten. Ik ben gehuwd en de trotse vader van Philip. Ik ben geboren in Laren; een prachtig dorp waar ook mijn vrouw vandaan komt. Wij hebben indertijd heel bewust voor Zeewolde gekozen omdat er veel overeenkomsten waren met onze geboorteplaats. Zeewolde is een centraal gelegen en karakteristiek dorp omgeven door veel natuur en ruimte en er wonen leuke mensen.
In het dagelijks leven ben ik directeur/eigenaar van een boekenuitgeverij. Wij geven voornamelijk reisboeken uit en zo nu en dan maken we boeken voor speciale gelegenheden.
Ik hou van mijn gezin, werken, lekker eten en in mijn spaarzame vrije tijd probeer ik ook nog wat te sporten. 

Wat doe ik binnen de politiek

Vanaf oktober 1998 ben ik raadslid geweest voor Leefbaar Zeewolde en vanaf 2002 fractievoorzitter. Eind 2004, nadat de gemeenteraad het vertrouwen had opgezegd in wethouder Cramer van de ChristenUnie na grote financiële problemen, ben ik aangetreden als wethouder met als belangrijkste portefeuilles Financiën en Grondbedrijf. In maart 2006 heeft Leefbaar Zeewolde opnieuw de verkiezingen gewonnen en heb ik mijn werk als wethouder voort kunnen zetten. In die periode is veel bereikt. De financiële positie van de gemeente is aanmerkelijk verbeterd en het Provinciale toezicht is sinds 1 januari 2008 niet meer van toepassing. Nadat ik in juni 2008 als wethouder ben teruggetreden ben ik niet meer in de politieke frontlinie actief. Wel ben ik sinds begin 2009 voorzitter van het bestuur waardoor ik op de achtergrond nog wat gevraagde en ongevraagde adviezen geef.