Leefbaar Zeewolde
 

Nieuws

15-12-2014

Leefbaar Zeewolde stelt ex. Artikel 36 vragen over de eventuele gevolgen van ontwikkelingen in het gebied Strand Horst bij Ermelo

Lees meer...

15-12-2014

Leefbaar Zeewolde stelt ex. Artikel 36 vragen over geluidsoverlast A28

Lees meer...

23-11-2014

Politieke partijen uit gemeente Dronten en gemeente Zeewolde sturen gezamenlijk een brief naar de Tweede Kamer Commissie voor Infrastructuur en Milieu

Lees meer...

22-11-2014

Leefbaar Zeewolde stelt ex. Artikel 36 vragen over inzetbaarheid Politie-eenheid Zeewolde

Lees meer...

01-11-2014

Toeristenbelasting en symboolpolitiek

Lees meer...

U bent hier: Home ► Wie is wie ► Michiel Schouten

Michiel Schouten - Voorzitter

schouten@leefbaarzeewolde.nl 

Wie ben ik?

Mijn naam is Michiel Schouten. Ik ben 53 jaar, gehuwd en de trotse vader van Philip (22). Ik ben geboren in Laren; een prachtig dorp waar ook mijn vrouw vandaan komt. Wij hebben indertijd heel bewust voor Zeewolde gekozen omdat er veel overeenkomsten waren met onze geboorteplaats. Zeewolde is een centraal gelegen en karakteristiek dorp omgeven door veel natuur en ruimte en er wonen leuke mensen.
In het dagelijks leven ben ik directeur/eigenaar van een boekenuitgeverij die gevestigd is op het Gildenveld hier in Zeewolde. Wij geven voornamelijk reisboeken uit en zo nu en dan maken we boeken voor speciale gelegenheden.
Ik hou van mijn gezin, werken, lekker eten en in mijn spaarzame vrije tijd probeer ik ook nog wat te sporten. 

Wat doe ik binnen de politiek

Vanaf oktober 1998 ben ik raadslid geweest voor Leefbaar Zeewolde en vanaf 2002 fractievoorzitter. Eind 2004, nadat de gemeenteraad het vertrouwen had opgezegd in wethouder Cramer van de ChristenUnie na grote financiële problemen, ben ik aangetreden als wethouder met als belangrijkste portefeuilles Financiën en Grondbedrijf. In maart 2006 heeft Leefbaar Zeewolde opnieuw de verkiezingen gewonnen en heb ik mijn werk als wethouder voort kunnen zetten. In die periode is veel bereikt. De financiële positie van de gemeente is aanmerkelijk verbeterd en het Provinciale toezicht is sinds 1 januari 2008 niet meer van toepassing. Nadat ik in juni 2008 als wethouder ben teruggetreden ben ik niet meer in de politieke frontlinie actief. Wel ben ik sinds begin 2009 voorzitter van het bestuur waardoor ik op de achtergrond nog wat gevraagde en ongevraagde adviezen geef.