Leefbaar Zeewolde
 

Nieuws

01-02-2015

Wat is de beste locatie voor de atletiekbaan?

Al jaren maakt Leefbaar Zeewolde zich sterk voor een goede bestemming van het zogenaamde G-gebied, het bosgebied aan de overzijde van de weg bij de sportvelden. De keuze om hier de atletiekbaan te realiseren, zou invulling geven aan een lang gekoesterde wens en een goede aanleiding kunnen zijn om dit bosgebied te gaan ontsluiten.....

Lees meer...

15-12-2014

Leefbaar Zeewolde stelt ex. Artikel 36 vragen over de eventuele gevolgen van ontwikkelingen in het gebied Strand Horst bij Ermelo

In de Stentor van 3 december jl. stond een interessant artikel over de ontwikkeling in het gebied Strand Horst bij Ermelo. In genoemd artikel werd aangegeven dat er een overeenkomst is getekend om een 7 hectare stuk strand, nabij de aanlegplaats van het Horsterveer, in ontwikkeling te brengen...........

Lees meer...

15-12-2014

Leefbaar Zeewolde stelt ex. Artikel 36 vragen over geluidsoverlast A28

De afgelopen jaren is het verkeersaanbod van de A28 aanzienlijk toegenomen en regelmatig krijgen wij klachten van inwoners die overlast hebben van het verkeersgeluid van deze snelweg. Met name inwoners van Zeewolde Zuid hebben veel last van dit verkeerslawaai. Doordat er alleen water van Wolderwijd/Nuldernauw tussen de A28 en Zeewolde ligt wordt het verkeersgeluid van de A28 nauwelijks gedempt of verstrooid.

Lees meer...

23-11-2014

Politieke partijen uit gemeente Dronten en gemeente Zeewolde sturen gezamenlijk een brief naar de Tweede Kamer Commissie voor Infrastructuur en Milieu

De fracties van GroenLinks en Socialistische Partij uit Dronten en Leefbaar Zeewolde en ChristenUnie uit Zeewolde hebben gezamenlijk een brief gestuurd naar de Tweede Kamer commissie voor Infrastructuur en Milieu. De aanleiding hiervoor is de Algemene vergadering op 26 november a.s., waar het definitieve advies van de MER en de reactie van staatssecretaris Mansveld op de uitbreiding van vliegveld Lelystad wordt besproken.

Lees meer...

22-11-2014

Leefbaar Zeewolde stelt ex. Artikel 36 vragen over inzetbaarheid Politie-eenheid Zeewolde

In de Telegraaf van 14 november 2014 stond een interessant artikel met de aanhef: “Crepeer teams van Opstelten”. In het artikel worden de effecten belicht van de ombuiging naar een ‘Nationale Politie’, de reorganisatie die plaatsvindt onder de politieke leiding van VVD minister Opstelten. De strekking van het artikel is dat de werkelijke aantallen ‘blauw op straat’ veel minder zijn dan altijd werd voorgehouden.

Lees meer...

U bent hier: Home ► Wie is wie ► Michiel Schouten

Michiel Schouten - Voorzitter

schouten@leefbaarzeewolde.nl 

Wie ben ik?

Mijn naam is Michiel Schouten. Ik ben gehuwd en de trotse vader van Philip. Ik ben geboren in Laren; een prachtig dorp waar ook mijn vrouw vandaan komt. Wij hebben indertijd heel bewust voor Zeewolde gekozen omdat er veel overeenkomsten waren met onze geboorteplaats. Zeewolde is een centraal gelegen en karakteristiek dorp omgeven door veel natuur en ruimte en er wonen leuke mensen.
In het dagelijks leven ben ik directeur/eigenaar van een boekenuitgeverij. Wij geven voornamelijk reisboeken uit en zo nu en dan maken we boeken voor speciale gelegenheden.
Ik hou van mijn gezin, werken, lekker eten en in mijn spaarzame vrije tijd probeer ik ook nog wat te sporten. 

Wat doe ik binnen de politiek

Vanaf oktober 1998 ben ik raadslid geweest voor Leefbaar Zeewolde en vanaf 2002 fractievoorzitter. Eind 2004, nadat de gemeenteraad het vertrouwen had opgezegd in wethouder Cramer van de ChristenUnie na grote financiële problemen, ben ik aangetreden als wethouder met als belangrijkste portefeuilles Financiën en Grondbedrijf. In maart 2006 heeft Leefbaar Zeewolde opnieuw de verkiezingen gewonnen en heb ik mijn werk als wethouder voort kunnen zetten. In die periode is veel bereikt. De financiële positie van de gemeente is aanmerkelijk verbeterd en het Provinciale toezicht is sinds 1 januari 2008 niet meer van toepassing. Nadat ik in juni 2008 als wethouder ben teruggetreden ben ik niet meer in de politieke frontlinie actief. Wel ben ik sinds begin 2009 voorzitter van het bestuur waardoor ik op de achtergrond nog wat gevraagde en ongevraagde adviezen geef.