Logo

U bent hier: Home►Wie is wie►Winnie Prins

Winnie Prins, wethouder

Winnie Prins

Wie ben ik?

Mijn naam is Winnie Prins. Sinds 1999 woon ik samen met mijn twee dochters en onze honden in Zeewolde. Ik heb bewust voor Zeewolde gekozen vanwege de bossen, het strand, de ruimte en de rust. Hier kunnen wij vakantie vieren zonder op vakantie te hoeven gaan.  Zeewolde is voor mij een unieke plaats om te wonen en te leven, een plek om trots op te zijn.

Sinds april 2010 ben ik wethouder in het college van B&W. Ook tussen eind 2004 en juni 2008 maakte ik deel uit van het college namens Leefbaar Zeewolde. Daarnaast ben ik lid van de onderhandelingsdelegatie die namens alle kleine Nederlandse gemeenten de gesprekken voert met Den Haag en de provincies over de invoering van de nieuwe Jeugdwet. Voordat ik politiek actief werd was ik werkzaam als operational auditor en kwaliteitsmanager op nationaal en internationaal niveau.

In mijn vrije tijd doe ik veel vrijwilligerswerk. Ik ben verantwoordelijk voor de planning van de vrijwilligers van Zeewolde Winterworld en ik ondersteun vrouwen bij het opbouwen van een nieuwe toekomst. Ik houd van sporten en lekkere wandelingen maken met de honden in onze prachtige bossen.

Mijn visie op Zeewolde

Denkend aan Zeewolde, zie ik groene bossen, verre einders en heerlijke stranden. Mensen die gelukkig zijn, elkaar de hand reiken als dat nodig is en aan een sociale samenleving bouwen. Ruim opgezette wijken, brede wegen en binnen tien minuten het dorp uit zonder een stoplicht tegen te komen.

Een gezellig winkelcentrum, veel sport- en andere activiteiten. Kinderen die veilig kunnen spelen; senioren die zich thuis voelen, kortom: een leefbare en natuurlijke samenleving!

Verbondenheid

Oog en hart voor de samenleving is wat mij bindt. Zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Je kunt niet iedereen gelukkig maken, je kunt wel zorgen voor een gezonde, stevige basis waarop een ieder zich in Zeewolde welkom kan voelen.

Wat doe ik binnen de politiek

Na de verkiezingen in maart 2010 ben ik wethouder in het college van B&W. Mijn belangrijkste portefeuilles zijn Jeugd en Jongeren, Ouderen, Ruimtelijke Ordening en Sociaal Cultureel Werk. De Structuurvisie die een groene toekomst van ons dorp waarborgt, de heropbouw van het jongerenwerk en Wolderwelzijn, de interactieve totstandkoming van de ouderennota en het behoud van Zeewolde ondanks de uitbreidingsplannen van Almere zijn resultaten van mijn werk. Vanuit mijn ervaring in de Huurdersraad en activiteiten voor De Levant, raakte ik geïnteresseerd in de politiek en er was eigenlijk maar één partij waar ik mij thuis voelde en dat was Leefbaar Zeewolde. Ik sta te popelen om mijn werk voort te zetten.

Belangrijke punten

Een aantal punten die ik zelf belangrijk vind en waarvoor ik me persoonlijk ga inzetten, heb ik voor u op een rijtje gezet:

  • Jongeren en ouderen in het algemeen.
  • Geruisloze overgang van jeugdzorg naar de gemeente.
  • Consistent beleid en zorgvuldig omgaan met geld.
  • Sociale cohesie en leefbaarheid in het dorp.
  • Open en interactieve communicatie met alle inwoners.
  • Zorg en aandacht voor de lage inkomensgroepen.
  • Een zelfstandige gemeente met een sterke organisatie.

Ogenblik a.u.b. ...