Logo

U bent hier: Home►Wie is wie►Rein Zijlstra

Rein Zijlstra - wethouder

Rein Zijlstrazijlstra@leefbaarzeewolde.nl

Wie ben ik?

Mijn naam is Rein Zijlstra. Ik ben 63 jaar, getrouwd met Els (actief in het Zeewolder vrijwilligerswerk) en vader van drie kinderen. Wij wonen sinds 1991 in Zeewolde. Ik ben geboren in Workum; een prachtig stadje in Friesland en opgegroeid in Amsterdam. Els leerde ik in Amsterdam kennen en na ons huwelijk zijn we naar Nibbixwoud verhuisd. 24 jaar geleden hebben we bewust voor Zeewolde gekozen. Iets groter dan onze vorige woonplaats maar geen groeikern zoals Houten of Almere. Zeewolde is centraal gelegen en een dorp dat rust en ruimte uitstraalt. Het feit dat in tegenstelling met Nibbixwoud, iedereen in Zeewolde "opnieuw" begon, was voor ons doorslaggevend.

Ruim 38 jaar heb ik bij een groot wereldwijd opererend IT bedrijf gewerkt. De laatste jaren als Health Safety & Security Manager. Ook was ik tot eind 2013 voorzitter van het bestuur van de stichting waar het bedrijfspensioenfonds is ondergebracht. Hiernaast was ik ook 17 jaar voorzitter van de Nederlandse en Europese Ondernemingsraad.

Mijn visie op Zeewolde

Zeewolde is een dorp waar rust en ruimte nog “gewoon” is. Een dorp waar inwoners en politiek bestuur elkaar kennen en respecteren. Een dorp waar nog ruimte is voor eigen inbreng en betrokkenheid bij de eigen leefomgeving of dat nu de buren, de straat, wijk of het hele dorp betreft. Een dorp met een eigenzinnige mening in het politieke landschap!

 

Verbondenheid

Ik voel mij verbonden met de rust en ruimte van Zeewolde. Deze is bijvoorbeeld goed te voelen als je met een bootje de Blauwe Diamant afvaart richting camping de Parel. Ook hou ik van de vele ‘Leefbaarheids’ bevorderende evenementen die jaarlijks plaatsvinden.

Wat doe ik binnen de politiek?

Sinds 1998 was ik lid van de gemeenteraad. In de eerste jaren was ik tevens lid van de raadscommissie Onderwijs & Welzijn en voorzitter van de commissie Bestuur & Middelen. Vanaf december 2004 was ik fractievoorzitter van de grootste fractie in de gemeenteraad. Naast fractievoorzitter zat ik ook in de raadscommissie Bestuur & Middelen. Tevens ben ik plaatsvervangend voorzitter van de Gemeenteraad geweest. Vanaf 2010 ben ik wethouder in Zeewolde met als belangrijkste portefeuilles, Financiën, Sport, Evenementen, Grondbedrijf, Wonen en ICT.

Belangrijke punten

Een aantal punten die ik zelf belangrijk vind en waarvoor ik me persoonlijk ga inzetten, heb ik voor u op een rijtje gezet:

  • Het gemeentelijk beleid moet inzichtelijk zijn voor alle inwoners.
  • Het financieel beleid moet blijven resulteren in een gezonde financiële situatie die ook naar de toekomst toe ruimte laat voor investeringen om de kwaliteit van ons dorp nog te vergroten zonder de belastingdruk te verhogen.
  • Jeugd- en seniorenbeleid moeten echte prioriteiten blijven.
  • De ondersteuning van de sociaal zwakkeren moet nog beter vorm worden gegeven door een solide minimabeleid.
  • Nog meer aandacht aan passende huisvesting. Van Starterswoningen voor jongeren tot aanpasbare seniorenwoningen.
  • De ambulance moet terug in het dorp.
  • Geen vliegroutes over de kern van Zeewolde.
  • In de bossen aan de rand van de kern mogen geen woningen komen. Het bos bij de manege en begraafplaats moet opgewaardeerd worden tot een echt Ontmoetingsbos.

Ogenblik a.u.b. ...