Logo

U bent hier: Home►Wie is wie►Helmut Hermans

Helmut Hermans - raadslid

Wie ben ik?

Mijn naam is Helmut Hermans. Geboren op 29 februari 1960 in Breda en daar ook opgegroeid. Als twintigjarige ben ik als militair in Nunspeet en als inwoner in ‘oud’-Harderwijk (achter de visafslag) terecht gekomen. Vanaf 1990 woon ik met veel genoegen samen met mijn partner Ria in Zeewolde.

Voor mijn broodwinning ben ik momenteel werkzaam Kärcher. De afgelopen 30 jaar ben ik bij verschillende bedrijven wisselend aan de operationele, en aan de toeleveranciers- / commerciële of adviserende kant van facilitaire dienstverlening actief geweest.

In mijn vrije tijd ben ik actief als mede-organisator en/of vrijwilliger van verschillende evenementen en verenigingen in Zeewolde. Daarnaast mag ik, als de tijd het toelaat, graag een ‘balletje slaan’ (golf of squash).

Mijn visie op Zeewolde

Zeewolde moet een plaats zijn waar inwoners prettig kunnen leven; een dorp waar voor iedere portemonnee plaats is. Om prettig te kunnen leven zijn basisvoorzieningen noodzakelijk, waarvoor geldt, zoals in bijna iedere context, dat ‘overdaad schaadt’. Voorzieningen moeten er zijn voor de mensen en de mensen moeten er niet voor de voorzieningen zijn. In dat opzicht hoeft Zeewolde in mijn optiek dan ook niet hard te groeien. De noodzakelijke voorzieningen die bij een dorp als Zeewolde passen moeten kwalitatief op orde zijn.

Zeewolde staat bekend om de rust, natuur en ruimte. Eigenschappen die voor ons dorp in de verre toekomst nog steeds kenmerkend zouden moeten zijn. Ik kan me uitstekend vinden de visie van Leefbaar Zeewolde om het dorp natuurlijkerwijs te laten groeien.

Verbondenheid

Ik voel mij verbonden met de vele vrijwilligers in ons dorp die zich voornamelijk geheel belangenloos inzetten voor het plezier van anderen. Van sportieve evenementen tot het Sinterklaasintochtcomité en van EHBO tot verkeersregelaar.

Wat doe ik binnen de politiek?

Ik heb mijn vuurdoop in de politiek de afgelopen 4 jaren gehad. Door contacten met de inwoners van Zeewolde, de evenementen, de verenigingen en met bestuurders en politiek, heb ik een goed beeld van uw wensen en verwachtingen. LeefbaarZeewolde heeft mij, na 4 jaar ervaring opgedaan te hebben, opnieuw gevraagd mij verkiesbaar te stellen. Met uw steun ga ik deze uitdaging graag voor u aan! 

Waarom Leefbaar Zeewolde?

Het feit dat deze politieke partij uitsluitend de belangen van en voor Zeewolde en haar inwoners hoeft te vertegenwoordigen spreekt mij bijzonder aan. Er is geen Haagse ‘moederpartij’ die druk uitoefent om landelijke thema’s er hier door te drukken. Bovendien spreekt de stijl en taal van Leefbaar Zeewolde mij aan. Een tikje brutaal en inhoudelijk erg sterk.

Belangrijke punten:

Een aantal punten die ik zelf belangrijk vind en waarvoor ik me persoonlijk ga inzetten, heb ik voor u op een rijtje gezet:

  • Het (door)ontwikkelen van de sociale cohesie om daarmee de solidariteit binnen de Zeewolder-gemeenschap te vergroten.
  • Behoud van het G-gebied (bos bij de manege en begraafplaats).

Ogenblik a.u.b. ...