Logo

U bent hier: Home 

 

Algemeen / Pers: Leefbaar Zeewolde is voor zorgvuldige verruiming van openingstijden winkels
   (07-02-2018)

Leefbaar Zeewolde is voor zorgvuldige verruiming van openingstijden winkels

LZ wil graag ruimte creëren om de openingstijden van de winkels in het centrum uit te breiden. De lokale politieke partij doet hiermee recht aan de uitslag van de enquête waarin een ruime meerderheid (66%) van de inwoners voorstander is van het verruimen van de zondag openstelling. Mede op initiatief van Leefbaar Zeewolde is een enquête onder de bevolking georganiseerd waarin de vraag werd gesteld hoe men over openingstijden van de winkels dacht.

Leefbaar Zeewolde is een voorstander dat de overgang naar een verruimde regeling ordentelijk verloopt. Eerst wil de lokale partij aan het college vragen om in samenspraak met de winkeliers, politie en ander maatschappelijke instellingen de winkeltijden vast te stellen. Verder moet er rekening worden gehouden met eerder gemaakte afspraken met de COOP die door een verleende ontheffing op de zondagen open mag zijn. Bovendien wil Leefbaar Zeewolde niet dat de verruiming van de winkeltijden tot een ‘Carrefour’ effect leidt, daarbij verwijzend naar de vernietigende impact van grote supermarkten op kleine winkeliers in het centrum van Franse steden.
De grootste lokale partij bepleit daarom voor een evaluatie die de effecten van de nieuwe openingstijden gaat bekijken; de evaluatie moet een jaar na ingang van de nieuwe openingstijden plaatsvinden.

Leefbaar Zeewolde wil de resultaten van het onderzoek in de nieuwe raadsperiode, die volgende maand begint, meenemen. Tot die tijd gelden de huidige tijden voor de zondagsopening zoals ook overeengekomen in het coalitieakkoord.

Ben Sonneveld
Fractievoorzitter Leefbaar Zeewolde
06-16782007                    

 


Ogenblik a.u.b. ...