Logo

U bent hier: Home►Wie is wie►Ben Sonneveld

Ben Sonneveld

Wie ben ik

Mijn naam is Ben Sonneveld, gehuwd met Marian en de trotse vader van drie dochters. In 1992 kwamen wij, na een langdurig verblijf in het buitenland, terecht in Zeewolde waar wij met veel plezier wonen en genieten van de rust en natuur om ons heen. Het dorpse karakter spreekt ons bijzonder aan en dat wil ik graag voor Zeewolde behouden. Mijn drie dochters zijn inmiddels uitgevlogen maar komen toch graag terug en wellicht kiezen ze ooit Zeewolde weer als woonplaats; Zeewolde is ten slotte de plaats van je leven! 
Voor mijn dagelijkse werk ben ik als Senior Onderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit waar ik mij bezig houd met het ontwikkelen van duurzaam landbouwbeleid en de voedselvoorziening in ontwikkelingslanden. Verder
geef ik onderwijs en begeleid ik promovendi waarvan sommige bij buitenlandse universiteiten. 
Naast mijn gezinsactiviteiten probeer ik mijn conditie op peil te houden met hardlopen in onze mooie bossen en ga ik graag naar de lokale basketballers kijken. Verder lees ik Nederlandse, Engelse en Latijns Amerikaanse literatuur.

Mijn visie op Zeewolde

Een dorp waar alle mensen prettig leven. Een dorp waarin voor elke portemonnee een plezierige woonomgeving wordt gecreëerd. Waar kinderen veilig kunnen opgroeien, de jeugd onbekommerd kan worden doorgebracht, jonge mensen die buiten het dorp werken en studeren weer graag terugkomen, waar volwassenen het naar hun zin hebben en ook een dorp waar men rustig oud kan worden.
Kortom, een mooi dorp waar men elkaar respecteert, voor elkaar zorgt en de natuur om ons heen wordt beschermd.

Verbondenheid

Na verloop van tijd bouw je met je dorp een band op. Dat krijg je door met vrienden op de ijsbaan wacht te lopen of door ’s avonds, als je de hond uitlaat, te luisteren naar een onzichtbare vlucht gakkende ganzen. Zo voel je je een met het dorp, de mensen en de natuur.

Wat doe ik binnen de politiek

Vanaf de oprichting in 1995 ben ik actief betrokken geweest bij Leefbaar Zeewolde. Eerst op de achtergrond en later in een actievere rol. Van 2002 tot 2004 was ik voorzitter van de partij en in 2003 ben ik in de gemeenteraad gekomen en tevens in de raadscommissie Ruimte & Wonen. Sinds 2010 ben ik fractievoorzitter van onze partij.

Vanaf 2003 coördineer ik samen met een werkgroep de Leefbaarheidsmonitor. Deze periodieke peiling wordt uitgevoerd door studenten van de Hogeschool Windesheim en heeft als doel de bevolking te raadplegen en het gemeentebeleid te evalueren en aan te passen. In 2008 was ik betrokken bij de oprichting van het OV-Zwartboek om klachten over het openbaarvervoer te registreren. Het directe contact met mijn mededorpsgenoten is voor mij de belangrijkste inspiratiebron om in de politiek actief te zijn


Ogenblik a.u.b. ...