Logo

U bent hier: Home►Kandidaten 2018►7. Jeroen van der Wals

7. Jeroen van der Wals

vanderwals@leefbaarzeewolde.nl

Wie ben ik
Mijn naam is Jeroen van der Wals en ik woon sinds mijn derde levensjaar in Zeewolde. Daarmee durf ik wel te zeggen dat ik een echte Zeewoldenaar ben, daar ik even oud ben als Zeewolde en hier opgegroeid ben.

Van het jongste en kleinste dorp van Nederland is Zeewolde uitgegroeid tot een prachtige plaats met veel natuur waardoor het zowel voor jong en oud goed te vertoeven is. Dit maakt mij dan ook een trotse Zeewoldenaar.

Omdat ik in Zeewolde opgegroeid ben en tijdens mijn jeugd ploegleider geweest ben van de jongerenraad //BAM! zal ik voor veel mensen een bekend gezicht hebben. De politieke betrokkenheid die ik had tijdens mijn tijd bij jongerenraad //BAM! heb ik erg gemist en ben dan ook erg blij met deze kans om de politieke draad weer op te pakken.

Mijn visie op Zeewolde
Mijn visie op Zeewolde heeft veel raakvlakken met Leefbaar Zeewolde. Deze partij is voor mij dan ook een logische keuze om mijn betrokkenheid met en voor Zeewolde te tonen.

Zeewolde is een fijn dorp waarin je een fijne, veilige jeugd kunt hebben, prettig kunt wonen en oud kunt worden. Ik ga er alles aan doen dat dit zo blijft en verbetert. Een dorp met een eigen karakter, mooie natuur en een centrum dat meer Leefbaar moet worden met meer gezelligheid en ambachten.

Zeewolde onderscheidt zich van andere gemeentes met een groot bosgebied en is mooi gelegen aan het strand van het Wolderwijd. Ondanks dat Zeewolde een van de grootste gemeentes van Nederland is (met haar uitgestrekte natuur en water), moet het haar dorpse natuurlijke karakter behouden, wat haar zo uniek maakt.

Wat doe ik binnen de politiek
Als Zeewoldenaar kun jij je laten horen en dat vind ik belangrijk. Een prachtig medium daarvoor is het initiatief van Leefbaar Zeewolde: “De Raad op Straat” voor de inwoners van Zeewolde, waardoor iedereen een stem krijgt. Dit maakt ook de politiek toegankelijker voor de bewoners van Zeewolde waarbij we de jongeren zeker niet moeten vergeten. Jongeren zijn de toekomst van de maatschappij die we graag motiveren en betrokken maken. Jongeren hebben mooie ideeën en kunnen originele initiatieven realiseren, daarom denk ik dan ook aan het instellen van een jeugdraad.


Ogenblik a.u.b. ...