Logo

U bent hier: Home►Kandidaten 2018►8. Hans Visser

8. Hans Visser

Visser@leefbaarzeewolde.nl

Wie ben ik
Mijn naam is Hans Visser. Sinds 1992 woon ik met veel plezier met mijn vrouw Marian en onze hond Bella in Zeewolde-Zuid.
De ruimte, bossen en de mogelijkheid om snel en relatief voordelig te bouwen waren voor mij toentertijd van groot belang om hier te gaan wonen vanuit het Gooi.

Ik ben opgegroeid in Den Haag, met 1951 als “bouwjaar” waar ik ruim 24 jaar gewoond en gestudeerd heb. Vlakbij het Zuiderpark was ik gewend aan een groene omgeving en natuurlijk het strand. Dit vind ik hier weer terug, alleen in een overtreffende trap.
Als Hagenees zou je van mij een sterk politiek bewustzijn mogen verwachten, maar ik heb een hekel aan achterkamertjes gedoe. Ik ga voor en met een open vizier op mijn doel af en kwam zodoende bij Leefbaar Zeewolde terecht. Het bewaken van wat wij aan natuur om ons heen hebben vind ik erg belangrijk en daarvoor wil ik graag mijn kennis en kunde inzetten.

Een gezond dorp begint bij een gezonde bevolking. De laatste jaren heb ik bedrijfsmatig veel te doen gehad met zorgorganisaties en woningcorporaties. Hier komen een aantal zaken bij elkaar die erg van elkaar afhankelijk zijn en elkaar ook zeker kunnen stimuleren.

Ik ben mede vanuit de zorggedachte vrijwilliger bij Humanitas geworden. Het –belangeloos- helpen van anderen vind ik erg belangrijk en het is meestal een kleine moeite je eigen kennis te gebruiken voor anderen die tijdelijk de controle zijn kwijtgeraakt.

Mijn visie op Zeewolde
Zeewolde kan en mag groeien, maar beheerst op basis van onze eigen behoefte, niet omdat de randstad of Almere het wil. Een aantrekkelijk centrum zou ideaal zijn, maar blijkt moeilijk te realiseren. Begrijpelijk wanneer je kijkt welke basisfouten er bij de start van ons dorp zijn gemaakt.

Belangrijk vind ik: Behoud van de groene omgeving, bescheiden groei en verbetering van ons centrum. Naar de toekomst toe moeten we ons richten op zorg voor ouderen: immers dat worden we allemaal. Verder moet de omliggende industrie en bedrijvigheid voldoende mogelijkheden bieden voor werkgelegenheid van de inwoners.

Oog voor duurzaam wonen en bouwen is een must en nu reeds moeten we ons inzetten om straks niet meer afhankelijk te zijn van aardgas voor koken en verwarming.

Hier liggen duidelijke taken en mogelijkheden om samen aan te werken. Ook binnen onze relatief kleine gemeenschap kunnen we het immers niet alleen doen en zullen we ons moeten verzekeren van goede betrouwbare partners waar we samen deze klus mee kunnen en willen klaren.


Ogenblik a.u.b. ...