Logo

U bent hier: Home►Kandidaten 2018►11. Betty van den Braber

11. Betty van den Braber

vandenbraber@leefbaarzeewolde.nl

Wie ben ik
Mijn naam is Betty van den Braber. Sinds 1990 woon ik samen met mijn gezin in Zeewolde.
Het was toen een bewuste keuze van ons om voor Zeewolde te kiezen. Het was een dorp in ontwikkeling met veel jonge gezinnen. Dat paste prima met onze eigen gezinssituatie. Ook wisten we dat bij het dorpse karakter van Zeewolde niet alle voorzieningen aanwezig zouden zijn. Maar we kwamen er al snel achter dat het voorzieningenniveau eigenlijk best hoog was. Dat is het nog steeds en het is de kunst om dat wel te blijven zien en te waarderen. We zijn geneigd om alles maar als vanzelfsprekend te ervaren. De rust, de ruimte en alles wat Zeewolde ons biedt spreken mij dus erg aan.
Omdat ik mij erg betrokken voelde bij het maatschappelijke leven in Zeewolde raakte ik al snel betrokken bij de diverse besturen en uiteindelijk ook bij Leefbaar Zeewolde.
Het feit dat dit een partij is die zich alleen maar bezig houdt met de lokale belangen was voor mij de doorslag. Geen bemoeienis van de provinciale en landelijke politiek waar je verantwoording aan af moest leggen of wijziging van standpunt in moest nemen omdat het lokale standpunt niet paste bij het landelijk standpunt.
Inmiddels heb ik van 2010 t/m 2014 in de Gemeenteraad gezeten voor Leefbaar Zeewolde. Het was een zeer leerzame periode waarin ik een beter inzicht heb gekregen dat het meebesturen in een gemeente heel anders werkt dan in het bedrijfsleven. Je hebt met hele specifieke wet- en regelgeving te maken op gemeentelijk niveau en dat vraagt veel tijd en inzet van iemand maar je krijgt er veel kennis en ervaring voor terug.

Mijn visie op Zeewolde
Met alles wat ik ervaren heb in die periode is het voor mij nog steeds overduidelijk dat Leefbaar Zeewolde voor mij de partij is die de visie vertegenwoordigd waar ik mij nog steeds in kan vinden en waar ik mij voor wil blijven inzetten.
Het behouden van een dorps karakter en ervoor zorgen dat we een zelfstandige gemeente blijven. Aandacht voor alle leeftijdsgroepen die nu in Zeewolde aanwezig zijn en inmiddels is dat nu jong en oud. Ervoor zorgen dat we met elkaar een mooie en zorgzame samenleving creëren waarin iedereen zich thuis voelt.

Belangrijke punten
Mijn hoop is dat we kunnen doorgaan met wat we al vele jaren doen. Omdat er de afgelopen periode een solide en betrouwbaar financieel beleid is gevoerd is het ook mogelijk om te blijven investeren in de toekomst van ons dorp. Nog steeds is het zo dat dat zonder geld niet mogelijk is. Wie spaarzaam en duidelijke afwegingen maakt van wat verstandig is om te doen zal het langst overeind blijven. Naar mijn mening hebben we daar de afgelopen jaren heel hard aan gewerkt en het resultaat daarvan is dat Zeewolde een gezonde financiële gemeente is.


Ogenblik a.u.b. ...