Logo

U bent hier: Home►Nieuws►Actueel nieuws

Actueel nieuws

15-02-2018

Theun Schaaf, kandidaat nummer 6 op lijst 1

'Samen met mijn vrouw woon ik al meer dan 25 jaar met heel veel plezier in Zeewolde-zuid en genieten we van de rust en natuur om ons heen'

Lees meer...

08-02-2018

Leefbaar Zeewolde pleit opnieuw voor een reële toekomst van sportcomplex Het Baken.

Met de behandeling in de commissie Onderwijs en Welzijn van het Raadsvoorstel ’de motie Sportcomplex het Baken’ op 07 februari jl., heeft het college een concrete invulling aan de motie gegeven. Leefbaar Zeewolde heeft wederom gepleit voor een betaalbaar en reëel toekomstscenario voor sportcomplex het Baken.

Lees meer...

07-02-2018

Leefbaar Zeewolde maakt zich zorgen over uitbreiden aantal vliegbewegingen

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat houdt nu rekening met een maximum van 60.000 dat veel meer is dan de afgesproken 45.000 vliegbewegingen. In praktijk betekent dit dat er op termijn niet 62 vluchtbewegingen per dag zijn, maar 82.

Lees meer...

07-02-2018

Leefbaar Zeewolde is voor zorgvuldige verruiming van openingstijden winkels

De lokale politieke partij doet hiermee recht aan de uitslag van de enquête waarin een ruime meerderheid (66%) van de inwoners voorstander is van het verruimen van de zondag openstelling. 

Lees meer...

05-02-2018

Jeroen van der Wals, Kandidaat nummer 7 op lijst 1

'Al sinds mijn derde levensjaar woon ik in Zeewolde en ben dus hier opgegroeid. Ik durf dus wel te zeggen dat ik mij een echte Zeewoldenaar voel..

Lees meer...

05-02-2018

Resultaten 6e Leefbaarheidsmonitor gepubliceerd in Leefbaarheidskrant

Het is al de zesde keer dat Hogeschool Windesheim te Zwolle in opdracht van Leefbaar Zeewolde de Leefbaarheidsmonitor heeft uitgevoerd.

Lees meer...

25-01-2018

Gaat plan voor groot hotel en evenementenhal Strand Horst naar de prullebak?

Gaat het plan voor een groot hotel en evenementenhal Strand Horst naar de prullebak? Op Strand Horst, 700 meter vanaf Zeewolde worden plannen gemaakt voor de bouw van een groot hotel en daarnaast gelegen grote evenementenhal. 

Lees meer...

11-01-2018

Winnie Prins opnieuw lijsttrekker voor Leefbaar Zeewolde

In de Algemene Ledenvergadering van Leefbaar Zeewolde is Winnie Prins opnieuw unaniem gekozen als lijsttrekker voor de partij.

Lees meer...

21-12-2017

Leefbaar Zeewolde pleit voor reële toekomst van sportcomplex “Het Baken”.

Leefbaar Zeewolde wil in lijn met het collegevoorstel het sportcomplex Het Baken toekomstbestendig maken door tegemoet te komen aan de wensen van de bevolking; geraamde kosten: ca. 8 miljoen euro. 

Lees meer...

18-12-2017

Zeewolde in meerderheid voor uitstel Lelystad Airport

"De raad zegt nu: Wacht met vluchten van Lelystad Airport tot de herindeling van het luchtruim heeft plaatsgevonden en geef ons inspraak in de nieuw te plannen routes”.

Lees meer...

01-12-2017

Wethouder Rein Zijlstra content met de Infographic Begroting 2018

Opnieuw een sluitende begroting en mooi inzichtelijk gemaakt zodat iedereen in een oogopslag zich kan informeren over de huidige financiën van Zeewolde.

Lees meer...

25-10-2017

Tweede "Raad in uw Straat" vond plaats in de Polderwijk

 In 5 groepen werd met bewoners en raadsleden gesproken over Verbondenheid, Leefbaarheid  en Veiligheid. 

Lees meer...

20-10-2017

Leefbaar Zeewolde stelt vragen over de MER berekening geluidscontouren vliegroutes langs Zeewolde

Staatsecretaris Dijksma heeft onlangs aangegeven dat er fouten zijn gemaakt in de aanlevering van gegevens. Verder gaf de staatssecretaris ook aan dat gebruik is gemaakt van het geluidsniveau van stationair draaiende motoren in plaats van het hogere geluidsniveau als er horizontaal wordt gevlogen.

Lees meer...

15-10-2017

Gemeenteraadsfracties sturen brandbrief over Lelystad Airport naar Vaste Commissie Infrastructuur en Milieu

De brief stelt dat er de afgelopen tijd veel en terechte aandacht is geweest over de geplande aan- en uitvliegroutes van Lelystad Airport over de provincies Gelderland en Overijssel. Het effect van de vliegroutes over de provincie Flevoland is echter nog schrijnender.

Lees meer...

05-10-2017

Ontwikkelingen Strand Horst doorn in het oog van Leefbaar Zeewolde

Het voornaamste bezwaar is het voornemen om op Strand Horst twee grote hotels en een grote evenementenhal te gaan bouwen..

In dit artikel kunt u een voorbeeld brief voor uw zienswijze downloaden 

Lees meer...

21-09-2017

Vliegroutes Lelystad Airport (2)

Op dit moment overlegt de Tweede Kamer nog over de vliegroutes buiten onze provincie. De voorgestelde routes en alles met betrekking tot luchtzijdige ontsluiting voor het vliegveld geldt voor de komende 5 jaar..

Lees meer...

21-09-2017

Geluidsmeting voor Vliegtuig geluid Lelystad Airport (1)

Met een geluidmeetsysteem kan iedereen via internet volgen wat het geproduceerde geluid is ten opzichte van het meetpunt. In de MER (Milieu Effect Rapportage) werd uitvoerig bepaald hoe het geluid van vliegtuigen zal zijn, maar dat is met rekenmodellen.

Lees meer...

19-09-2017

Leefbaar Zeewolde was weer bij de Pinken

Leefbaar Zeewolde was net als voorgaande jaren weer met haar stand op de Zeewolde bij de Pinken zaterdag 2 september jl. 

Lees meer...

05-07-2017

Ben Sonneveld spreekt bij raadscommissie Ermelo over Strand Horst

Fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde, Ben Sonneveld heeft op 20 juni jl. bij de raadscommissie Infrastructuur en Ruimte van gemeente Ermelo zijn zorgen geuit over de ontwikkelingen op "Strand Horst"..

Lees meer...

29-06-2017

Zeewolde 2050

Een vrouw loopt met een kleine jongen naar het Centrum. ‘Oma,waarom hangen alle vlaggen uit’. ‘Omdat we het mooiste dorp van Nederland zijn, jongen’. ‘Oh, wat leuk’. De vrouw glimlacht. Ze kon het juryrapport wel waarderen...

Lees meer...


Ogenblik a.u.b. ...