Logo

U bent hier: Home►Nieuws►Actueel nieuws

Actueel nieuws

11-01-2018

Winnie Prins opnieuw lijsttrekker voor Leefbaar Zeewolde

In de Algemene Ledenvergadering van Leefbaar Zeewolde is Winnie Prins opnieuw unaniem gekozen als lijsttrekker voor de partij.

Lees meer...

21-12-2017

Leefbaar Zeewolde pleit voor reële toekomst van sportcomplex “Het Baken”.

Leefbaar Zeewolde wil in lijn met het collegevoorstel het sportcomplex Het Baken toekomstbestendig maken door tegemoet te komen aan de wensen van de bevolking; geraamde kosten: ca. 8 miljoen euro. 

Lees meer...

18-12-2017

Zeewolde in meerderheid voor uitstel Lelystad Airport

"De raad zegt nu: Wacht met vluchten van Lelystad Airport tot de herindeling van het luchtruim heeft plaatsgevonden en geef ons inspraak in de nieuw te plannen routes”.

Lees meer...

01-12-2017

Wethouder Rein Zijlstra content met de Infographic Begroting 2018

Opnieuw een sluitende begroting en mooi inzichtelijk gemaakt zodat iedereen in een oogopslag zich kan informeren over de huidige financiën van Zeewolde.

Lees meer...

25-10-2017

Tweede "Raad in uw Straat" vond plaats in de Polderwijk

 In 5 groepen werd met bewoners en raadsleden gesproken over Verbondenheid, Leefbaarheid  en Veiligheid. 

Lees meer...

20-10-2017

Leefbaar Zeewolde stelt vragen over de MER berekening geluidscontouren vliegroutes langs Zeewolde

Staatsecretaris Dijksma heeft onlangs aangegeven dat er fouten zijn gemaakt in de aanlevering van gegevens. Verder gaf de staatssecretaris ook aan dat gebruik is gemaakt van het geluidsniveau van stationair draaiende motoren in plaats van het hogere geluidsniveau als er horizontaal wordt gevlogen.

Lees meer...

15-10-2017

Gemeenteraadsfracties sturen brandbrief over Lelystad Airport naar Vaste Commissie Infrastructuur en Milieu

De brief stelt dat er de afgelopen tijd veel en terechte aandacht is geweest over de geplande aan- en uitvliegroutes van Lelystad Airport over de provincies Gelderland en Overijssel. Het effect van de vliegroutes over de provincie Flevoland is echter nog schrijnender.

Lees meer...

05-10-2017

Ontwikkelingen Strand Horst doorn in het oog van Leefbaar Zeewolde

Het voornaamste bezwaar is het voornemen om op Strand Horst twee grote hotels en een grote evenementenhal te gaan bouwen..

In dit artikel kunt u een voorbeeld brief voor uw zienswijze downloaden 

Lees meer...

21-09-2017

Vliegroutes Lelystad Airport (2)

Op dit moment overlegt de Tweede Kamer nog over de vliegroutes buiten onze provincie. De voorgestelde routes en alles met betrekking tot luchtzijdige ontsluiting voor het vliegveld geldt voor de komende 5 jaar..

Lees meer...

21-09-2017

Geluidsmeting voor Vliegtuig geluid Lelystad Airport (1)

Met een geluidmeetsysteem kan iedereen via internet volgen wat het geproduceerde geluid is ten opzichte van het meetpunt. In de MER (Milieu Effect Rapportage) werd uitvoerig bepaald hoe het geluid van vliegtuigen zal zijn, maar dat is met rekenmodellen.

Lees meer...

19-09-2017

Leefbaar Zeewolde was weer bij de Pinken

Leefbaar Zeewolde was net als voorgaande jaren weer met haar stand op de Zeewolde bij de Pinken zaterdag 2 september jl. 

Lees meer...

05-07-2017

Ben Sonneveld spreekt bij raadscommissie Ermelo over Strand Horst

Fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde, Ben Sonneveld heeft op 20 juni jl. bij de raadscommissie Infrastructuur en Ruimte van gemeente Ermelo zijn zorgen geuit over de ontwikkelingen op "Strand Horst"..

Lees meer...

29-06-2017

Zeewolde 2050

Een vrouw loopt met een kleine jongen naar het Centrum. ‘Oma,waarom hangen alle vlaggen uit’. ‘Omdat we het mooiste dorp van Nederland zijn, jongen’. ‘Oh, wat leuk’. De vrouw glimlacht. Ze kon het juryrapport wel waarderen...

Lees meer...

14-06-2017

Nieuwe uitgave Typisch Leefbaar juni 2017 "Wat is er zoal bereikt"

Op dinsdag 13 juni ontvingen alle Zeewolder huishoudens (met uitzondering van de Nee-stickers) de Typisch Leefbaar juni 2017..

Lees meer...

11-05-2017

In memoriam Peter Koelewijn, 31 maart 1937- 7 mei, 2017

Op 7 mei 2017 is Peter Koelewijn overleden. Peter was bestuurslid van en voormalig raadslid voor Leefbaar Zeewolde.

Lees meer...

15-04-2017

Leefbaar Zeewolde stelt op de komende Raadsvergadering vragen over overlast

De overlast uit zich niet alleen door vervuiling van de buurt met blikjes en ander niet-geconsumeerde etenswaren, maar ook door geluidsoverlast dat tot diep in de nacht doorgaat en gepaard gaat met bedreigingen en het lastig vallen van de inwoners.

Lees meer...

03-04-2017

Leefbaar Zeewolde organiseert weer de Leefbaarheidsmonitor

De Leefbaarheidsmonitor is een onderzoek waarbij Zeewoldenaren gevraagd wordt naar verschillende aspecten die te maken hebben met de leefbaarheid in het dorp, om zo de wensen en vraagstukken van onze inwoners inzichtelijk te maken.

Lees meer...

30-03-2017

Leefbaar Zeewolde verontrust over ontwikkeling Strand Horst

In het Beeldkwaliteitsplan Strand Horst van de gemeente Ermelo is nu een 40 meter hoog hotel met 150 kamers en bijbehorende evenementenhal gepland. Deze ontwikkelingen zijn absoluut niet in lijn met het convenant Inrichtingsplan Veluwerandmeren. Leefbaar Zeewolde vindt deze ontwikkelingen dan ook ongewenst en heeft hierover een brief gestuurd aan de Gemeenteraad van Ermelo.

Lees meer...

28-02-2017

Renovatie of nieuwbouw zwembad het Baken

Donderdag 23 februari 2017 werd tijdens de raadsvergadering het collegevoorstel voor renovatie of vernieuwing van het zwembad op de huidige locatie verworpen. Leefbaar Zeewolde en ook de VVD stemden wel met het collegevoorstel in.

Lees meer...

15-02-2017

Infographic begroting 2017

Portefeuillehouder financiën, wethouder Rein Zijlstra presenteerde aan het einde van 2016 de Infographic begroting gemeente Zeewolde 2017. In één overzicht staan de inkomsten uit belastingen in 2017 tegenover de uitgaven in 2017.

Lees meer...


Ogenblik a.u.b. ...