Logo

U bent hier: Home►Nieuws►Actueel nieuws

Actueel nieuws

21-09-2017

Vliegroutes Lelystad Airport (2)

Op dit moment overlegt de Tweede Kamer nog over de vliegroutes buiten onze provincie. De voorgestelde routes en alles met betrekking tot luchtzijdige ontsluiting voor het vliegveld geldt voor de komende 5 jaar..

Lees meer...

21-09-2017

Geluidsmeting voor Vliegtuig geluid Lelystad Airport (1)

Met een geluidmeetsysteem kan iedereen via internet volgen wat het geproduceerde geluid is ten opzichte van het meetpunt. In de MER (Milieu Effect Rapportage) werd uitvoerig bepaald hoe het geluid van vliegtuigen zal zijn, maar dat is met rekenmodellen.

Lees meer...

19-09-2017

Leefbaar Zeewolde was weer bij de Pinken

Leefbaar Zeewolde was net als voorgaande jaren weer met haar stand op de Zeewolde bij de Pinken zaterdag 2 september jl. 

Lees meer...

11-09-2017

Leefbaar Zeewolde stelt Artikel 36 vragen over Hek niet teruggeplaatst op de Zeewolderdijk

In de zomer van 2017 is op  de Zeewolderdijk, tussen de Polderwijk tot aan de Biezenburcht, groot onderhoud aan de weg en het fietspad uitgevoerd. Als onderdeel daarvan is ook het hek tussen de weg en het fietspad weggehaald. 

Lees meer...

11-09-2017

Leefbaar Zeewolde stelt Artikel 36 vragen Overlast door jeugd en opvolging door de politie

Afgelopen weekend (vrijdag en zaterdag , 1 en 2 september jl. ) is het onrustig geweest op en rond het strand bij Zeewolde Zuid. Jongeren, overigens niet alleen afkomstig uit Zeewolde,  waren diep in de nacht rumoerig bezig en vertoonden mede onder invloed van alcohol grensoverschrijdend gedrag. 

Lees meer...

05-07-2017

Ben Sonneveld spreekt bij raadscommissie Ermelo over Strand Horst

Fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde, Ben Sonneveld heeft op 20 juni jl. bij de raadscommissie Infrastructuur en Ruimte van gemeente Ermelo zijn zorgen geuit over de ontwikkelingen op "Strand Horst"..

Lees meer...

29-06-2017

Zeewolde 2050

Een vrouw loopt met een kleine jongen naar het Centrum. ‘Oma,waarom hangen alle vlaggen uit’. ‘Omdat we het mooiste dorp van Nederland zijn, jongen’. ‘Oh, wat leuk’. De vrouw glimlacht. Ze kon het juryrapport wel waarderen...

Lees meer...

11-05-2017

In memoriam Peter Koelewijn, 31 maart 1937- 7 mei, 2017

Op 7 mei 2017 is Peter Koelewijn overleden. Peter was bestuurslid van en voormalig raadslid voor Leefbaar Zeewolde.

Lees meer...

30-03-2017

Leefbaar Zeewolde verontrust over ontwikkeling Strand Horst

In het Beeldkwaliteitsplan Strand Horst van de gemeente Ermelo is nu een 40 meter hoog hotel met 150 kamers en bijbehorende evenementenhal gepland. Deze ontwikkelingen zijn absoluut niet in lijn met het convenant Inrichtingsplan Veluwerandmeren. Leefbaar Zeewolde vindt deze ontwikkelingen dan ook ongewenst en heeft hierover een brief gestuurd aan de Gemeenteraad van Ermelo.

Lees meer...

28-02-2017

Renovatie of nieuwbouw zwembad het Baken

Donderdag 23 februari 2017 werd tijdens de raadsvergadering het collegevoorstel voor renovatie of vernieuwing van het zwembad op de huidige locatie verworpen. Leefbaar Zeewolde en ook de VVD stemden wel met het collegevoorstel in.

Lees meer...

15-02-2017

Infographic begroting 2017

Portefeuillehouder financiën, wethouder Rein Zijlstra presenteerde aan het einde van 2016 de Infographic begroting gemeente Zeewolde 2017. In één overzicht staan de inkomsten uit belastingen in 2017 tegenover de uitgaven in 2017.

Lees meer...

04-02-2017

Sociaal Domein Zeewolde scoort bovengemiddeld in “Waar staat je gemeente”

In “Waar staat je gemeente” zijn de cijfers over het Sociaal Domein van de eerste helft van 2016 onlangs gepubliceerd. In vergelijking met Flevoland, maar ook met Nederland is onze score in goede zin bovengemiddeld. 

Lees meer...

27-01-2017

Winnie Prins op de tweede plaats in Vrouw in de Media Award 2016 Flevoland

Winnie Prins, de nummer twee, is volgens de stemmers de wethouder die weet wat er speelt onder de burgers en altijd oog heeft voor de menselijke maat.

Lees meer...

17-12-2016

Berichten over Sociaal domein in Zeewolde

In de media zijn recentelijk berichten verschenen met betrekking tot het Sociaal domein in onze gemeente. Deze berichtgeving lijkt deels niet compleet waardoor er enige onrust is ontstaan onder een aantal inwoners van Zeewolde. Leefbaar Zeewolde wethouder Winnie Prins geeft hieronder graag nog even puntsgewijs weer welke situaties er in werkelijkheid zijn. Mocht u naar aanleiding van dit artikel toch vragen hebben of de behoefte aan nadere uitleg, neemt u dan vooral contact met ons op.

Lees meer...

19-11-2016

Democratie; een werkwoord

Op donderdagavond 17 november werd in de Flevomeer bibliotheek van Zeewolde een debat café gehouden met twee sprekers. Het thema van deze avond was; Democratie, een werkwoord. De avond werd ingeleid met de stelling: Burgers moeten vaker mee kunnen beslissen over belangrijke politieke kwesties

Lees meer...

06-11-2016

'De Raad in uw Straat'

Leefbaar Zeewolde presenteerde in de Gemeenteraad van 3 november jl. de motie 'De Raad in uw Straat' die tot doel heeft de politiek dichter bij de inwoners te brengen.

Lees meer...

12-10-2016

Ooms en tantes

Toen ik nog een klein meisje was, ging ik vaak met mijn oma op stap. Of naar de markt, of op de koffie bij allemaal ‘tantes’ en ‘ooms’. Mensen stonden voor elkaar klaar, zorgden voor elkaar, deden boodschappen of hielpen in het huishouden. Toen mijn oma oud was en hulp nodig had, zorgden mijn moeder, haar zwager en zus voor de boodschappen, het huishouden en de begeleiding naar dokter en ziekenhuis. Dat heette vroeger nog geen mantelzorg, maar was het wel.

Lees meer...

03-07-2016

Algemene Beschouwingen in de gemeenteraad 27 juni 2016

"Meneer de voorzitter, het hart van Zeewolde klopt als nooit te voren. Maar wie zorgt ervoor dat dit hart sneller gaat kloppen en wie zorgt ervoor dat het hart weer warm wordt als het koud aanvoelt..". Lees het boeiende betoog van fractievoorzitter Ben Sonneveld tijdens de Algemene beschouwingen in de gemeenteraad van 27 juni 2016.

Lees meer...

07-02-2016

Leefbaar Zeewolde stelt Artikel 36 vragen over de aanrijtijden van de ambulance.

Op maandag 1 februari 2016 heeft GGD Flevoland de gemeenteraad van Zeewolde geïnformeerd over de aanrijtijden van de ambulance in Zeewolde. Uit de presentatie blijkt dat in vele gevallen aanrijtijden niet aan de gewenste criteria voldoen en zijn verslechterd ten opzichte van vorige perioden.

Lees meer...

03-02-2016

“Lokaal samenspel met informele zorg”

Betoog van Leefbaar Zeewolde-raadslid Herly Wowor op Nota Informele zorg 2016-2019 tijdens de commissievergadering Onderwijs & Welzijn van 2 februari 2016.

"Prachtig vond ik de zin in de nota: Mantelzorger overkomt je en voor vrijwilligerswerk kies je!"

Lees meer...


Ogenblik a.u.b. ...