Kandidatenlijst Leefbaar Zeewolde vastgesteld; Winnie Prins lijsttrekker!

Op donderdagavond 7 januari jl. heeft de Algemene Ledenvergadering van Leefbaar Zeewolde de Kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart a.s. unaniem vastgesteld.

Lijsttrekker

Het bestuur en de leden zijn buitengewoon tevreden met deze lijst waarop maar liefst 20 kandidaten staan. Net als in 2006 is Winnie Prins gekozen als lijsttrekker. Namens de partij maakte Winnie al deel uit van het college van B&W in de periode eind 2004 tot medio 2008. Zij was toen onder andere verantwoordelijk voor de belangrijke portefeuilles Sociale Zaken, Milieu, Evenementen en Ruimtelijke Ordening.

“Ik ben bijzonder in mijn nopjes”, aldus Winnie. “De partij heeft vertrouwen in mij en dat voelt als een warme deken. Ik sta te trappelen om aan de slag te gaan, en met deze 20 fantastische kandidaten zijn we er helemaal klaar voor. We kunnen alle beschikbare raadzetels bemensen” grapt Winnie. “De ambitie is om opnieuw de grootste partij te worden en dan een college te vormen dat kan rekenen op een stevige meerderheid in de gemeenteraad. Er wachten ons moeilijke tijden. De gemeente is opnieuw in financieel zwaar weer terecht gekomen. Er is politieke moed nodig om daar weer uit te komen zonder dat het al te veel impact heeft voor de inwoners. Het huidige college van CDA, PvdA/GroenLinks en ChristenUnie hebben die politieke moed niet. Zij schuift de problemen voor zich uit tot na de verkiezingen en dat is niet verstandig” aldus de kersverse lijsttrekker.

Kwaliteit

In de bovenste regionen van de lijst staan bekende en minder bekende kandidaten. Leefbaar Zeewolde groeit nog steeds en op een natuurlijke wijze worden nieuwe mensen klaargestoomd voor de politieke frontlinie. Deze combinatie van oud en nieuw zorgt voor stabiliteit, continuïteit en kwaliteit. Dat is wat de Zeewolder politiek nodig heeft.

Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010

1 –    Winnie Prins

2 –    Rein Zijlstra

3 –    Ben Sonneveld

4 –    Rob Tulleken

5 –    Helmut Hermans

6 –    Betty van den Braber

7 –    Theun Schaaf

8 –    Peter Koelewijn

9 –    Herly Wowor

10 –  Jeanine van Leeuwen

11 –  Jan Willem Torken

12 –  Reinier van Baalen

13 –  Evert Ekker

14 –  Liesbeth de Jong

15 –  Vera Weisz

16 –  Mijndert Dirkzwager

17 –  Sia Dirkzwager

18 –  Ton de Wijze

19 –  René van de Lustgraaf

20 –  Michiel Schouten