Woonvisie desastreus voor toekomst Zeewolde: 35.000 inwoners!

Vlak voor de verkiezingen heeft een meerderheid in de raad een woonvisie aangenomen die desastreus is voor de toekomst van Zeewolde. Alle partijen, behalve Leefbaar Zeewolde, geven hiermee aan dat het dorp mag doorgroeien tot 35.000 inwoners. Leefbaar Zeewolde is het hier absoluut niet mee eens en de meerderheid van de bevolking ook niet zoals onlangs weer gebleken is uit de Leefbaarheidsmonitor.

Stad

Zeewolde telt thans ongeveer 21.000 inwoners en doorgroeien naar 35.000 betekent dat Zeewolde geen karakteristiek dorp meer kan blijven. Ter vergelijking: Harderwijk is een stad met ruim 40.000 inwoners. ‘Dit is niet waarvoor mensen naar Zeewolde zijn gekomen’ aldus fractievoorzitter Rein Zijlstra. ‘Mensen komen hierheen omdat ze in een echt dorp willen wonen met rust, ruimte en veel groen. Een dorp waar kinderen nog lekker buiten kunnen spelen en waar de sociale contacten dichtbij zijn.’

Inwoners weer gepasseerd

‘Opnieuw zijn de inwoners gepasseerd bij een belangrijk onderwerp dat iedereen zal raken’ zegt Zijlstra. ‘Het zou beter en veel netter zijn geweest als dit voorstel na de verkiezingen op de agenda had gestaan. Dan kan de kiezer zich vooraf een oordeel vormen over wat partijen willen met de toekomst van Zeewolde. Nu zijn de inwoners weer gepasseerd  terwijl al die partijen zeggen dat ze de mensen willen betrekken bij de politiek. Dit komt niet erg geloofwaardig over en de mensen moeten zich maar eens achter de oren krabben als ze straks gaan stemmen’.

Voor aanvullende informatie:

Rein Zijlstra, fractievoorzitter.

06-54321078