Leefbaar Zeewolde feliciteert Atletiekvereniging Zeewolde en de IJsclub Zeewolde met hun nieuwe accommodaties.

Leefbaar Zeewolde is bijzonder verheugd met de komst van een atletiekbaan op de huidige ijsbaanlocatie. Sinds de eerste motie in 2011 voor een combinatie van een atletiek- en ijsbaan door Leefbaar Zeewolde werd ingediend, hebben wij er voor geijverd een atletiekbaan in Zeewolde mogelijk te maken.

Samen met de VVD en het CDA heeft Leefbaar Zeewolde nu besloten om de huidige ijsbaan als locatie voor de atletiekbaan te kiezen. Hiermee gaat een belangrijke wens van de atletiekvereniging in vervulling. Deze locatie maakt het immers mogelijk om zowel de sportieve als maatschappelijke ambities (meer bewegen voor de bevolking) van de atletiekvereniging te realiseren. Daarmee geven de atleten ook een concrete invulling aan de zojuist aangenomen sportnota, waarmee we beogen een nog sportiever bewegend dorp te worden.

De aanleg van de atletiekbaan zal worden gecombineerd met een skeeler-/ijsbaan. De IJsclub is daarmee zeer tevreden, zo blijkt uit de gesprekken die Leefbaar Zeewolde met het bestuur heeft gehad. De dunne laag water die op de ijsbaan wordt aangebracht moet er voor zorgen dat ook bij lichte vorst de schaatsen kunnen worden ondergebonden.

Met deze combi-baan zal Zeewolde een sportieve parel rijker worden.

Voor meer informatie:
Ben Sonneveld
Fractievoorzitter Leefbaar Zeewolde
06-16782007