Rein Zijlstra, kandidaat nummer 15 en lijstduwer op lijst 1

Rein Zijlstra, kandidaat nummer 15 en lijstduwer op lijst 1

Na 20 jaar in de frontlinies van de politiek te hebben gestreden voor een Leefbaar Zeewolde is het nu tijd om de fakkel aan een andere generatie over te dragen.

Waarom dan toch als lijstduwer op de kieslijst?

“In de eerste plaats natuurlijk om duidelijk te maken dat ik, ook al stap ik uit de politieke arena, mij nog steeds betrokken voel bij de partij en achter de uitgangspunten van Leefbaar Zeewolde sta. Ook zijn de reglementen van de gemeente zo dat als er ooit een beroep op mij gedaan zou worden om als burgerraadslid in bijvoorbeeld een werkgroep of commissie plaats te nemen, ik op de kieslijst gestaan moet hebben”

Waar kijk je met voldoening op terug?

“De realisatie van de Blauwe Diamant (vaarroute van de Hoge Vaart tot in de Polderwijk) en de start van de aanleg van het Havenkwartier met de sluis naar het Wolderwijd, waarbij ik nog steeds blij ben dat we ook tijdens de recessie hebben vastgehouden aan het behoud van de kwaliteit en niet gezwicht zijn voor ‘dan maar snel en goedkoop’ “

Waar kijk je met plezier op terug?

“Met veel plezier kijk ik terug naar de Combinatieregeling die we in mijn wethouders periode konden introduceren. Deze is uitgegroeid naar wat nu de Cultuurmakelaar en Buurtsportcoaches nu doen waarbij het nut op gebied van kunst & cultuur en sport & bewegen inmiddels wel is aangetoond. Door degelijk financieel beleid konden we ook financiële ruimte scheppen zodat ook kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, toch kunnen meedoen”.