Vervolg ontwikkelingen Strand Horst

Sinds 20 december jl. liggen het ontwerp bestemmingsplan, de beeldkwaliteitsplan en de Plan-MER (milieu effect rapportage) over de nieuwe ontwikkelingen van Strand Horst ter inzage.
Het zijn ingrijpende ontwikkelingen die het directe leefklimaat van Zeewolde gaan beïnvloeden. Surfcentrum Telstar wil graag meer feesten en partijen geven en er komt een behoorlijke uitbreiding van de horeca. Daarbij worden een nieuw hotel van 60 meter hoogte met 150 kamers en een evenementenhal van 6000 M2 (bijna 1 voetbalveld) gebouwd waar congressen, shows en popconcerten zullen gaan plaatsvinden.

Leefbaar Zeewolde vindt het jammer dat onze buurgemeente Strand Horst als een stedelijk gebied ziet en zich niet wil conformeren naar de oorspronkelijke gedachte van het Veluwerandmeren gebied “de Gouden waterlinie van West-Europa” met zijn natuurlijke overgang van nieuw naar oud land.

Voor de inwoners van Zeewolde (zuid) zullen de plannen leiden tot een significante toename van geluid afkomstig van de overkant van het water. De horizon naar het oude land zal voorgoed worden ontsiert door een massief hoog hotel gebouw.

Lees HIER het artikel in de Stentor, zaterdag 21 december.

Klik HIER voor alle documenten over het plan Strand Horst.

Leefbaar Zeewolde zal opnieuw op gepaste wijze actie ondernemen tegen deze plannen. Als eerste zal begin januari op deze website een voorbeeldbrief worden gepubliceerd waarmee een zienswijze kan worden ingediend. Dit is mogelijk tot 30 januari 2019.

In het tweede kwartaal van 2019 zal besluitvorming over Strand Horst in de gemeenteraad van Ermelo gaan plaatsvinden.