Wie ben ik

Mijn naam is Ben Sonneveld en ik woon sinds 1992 samen met Marian met veel plezier in ons dorp Zeewolde. Onze drie dochters zijn inmiddels uitgevlogen maar komen nog wekelijks terug naar het dorp waar ze zijn opgegroeid.
Ik werk als Senior Researcher/Assistant Professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam waar ik onderzoek doe naar de relatie tussen Natuurlijke Hulpbronnen Management en Voedselzekerheid.
Veel van mijn onderzoek speelt zich af in het buitenland (Afrika, het Midden Oosten, Zuid Amerika, Kleine Eiland Staten en de Arctische Regionen), maar ook in het binnenland neem ik deel aan het debat rondom duurzame ontwikkeling.
Met veel plezier doceer ik aan het onderzoek gerelateerde vakken en begeleid ik Msc en PhD kandidaten. Verder houd ik van Latijns-Amerikaanse literatuur en probeer ik met hardlopen in onze bossen in conditie te blijven.

Mijn visie op Zeewolde

Het dorpse karakter, groeten als je elkaar tegenkomt en de prachtige natuur om ons heen zijn de meest aantrekkelijke karakteristieken van ons dorp. Onze kinderen hebben hier ook met veel plezier hun jeugd doorgebracht. En als ik ’s avonds de hond uitlaat hoor ik het gakken van de onzichtbare overvliegende ganzen; een prachtig geluid. Dan blijkt maar eens te meer dat Zeewolde de plaats van je leven is.