Logo

U bent hier: Home►Wie is wie►Theun Schaaf

Theun Schaaf - Raadslid

Theun Schaaf

schaaf@leefbaarzeewolde.nl

Wie ben ik?

Mijn naam is Theun Schaaf. Samen met mijn vrouw Wendela wonen wij sinds 1991 in Zeewolde waar wij met veel plezier wonen aan het Eekhoornbos en genieten van de rust en natuur om ons heen. Het dorpse karakter spreekt ons bijzonder aan en dat wil ik graag voor Zeewolde behouden.
Voor mijn dagelijkse werk moet ik naar Utrecht toe waar ik bij Rijkswaterstaat werk als Verkeersmanager. Ik vertrek altijd vroeg in de morgen uit Zeewolde om de file op de A27 te vermijden. Ik ervaar zo elke dag de problemen die ik samen met collega’s probeer op te lossen.

Mijn visie op Zeewolde

Een dorp waar de inwoners centraal staan. Een dorp waarin het voor een ieder plezierig en veilig wonen is. Voor met name de ouderen, de zieken en de gehandicapten is het noodzakelijk dat de levenskwaliteit zo veel als mogelijk goed blijft. De landelijke partijen breken op dat punt heel erg veel af weet ik uit eigen ervaring. Ik vind het niet kunnen dat er minder geld beschikbaar is voor ouderenzorg terwijl er wel honderden miljoenen uitgegeven kunnen worden om de maximumsnelheid van 120 km/uur naar 130 km/uur op te hogen. Vele onderdelen van de zorg worden de verantwoordelijkheid van de gemeente Zeewolde en daarom is het zo belangrijk dat een echte lokale partij als Leefbaar Zeewolde blijft besturen.

Verbondenheid

Mijn verbondenheid met Zeewolde richt zich op mijn eigen vakgebied. Een betere en veiliger leefomgeving en een goede bereikbaarheid van het centrum en de woonwijken.

Wat doe ik binnen de politiek?

Vanaf de oprichting in 1995 ben ik actief betrokken bij Leefbaar Zeewolde. Vanuit het niets werden wij in 1998 de grootste politieke partij. Martin Etman werd wethouder en ik zelf kwam als fractievoorzitter in de raad te zitten. Ik ben nu 16 jaar lid van de commissie Ruimte & Wonen en zit met tussenpozen nu 10 jaar in de gemeenteraad. Als verkeersdeskundige wil ik graag mijn steentje blijven bijdragen.Ik ben in de politiek gestapt omdat ik heb ervaren dat als je zaken echt wilt veranderen je niet aan de zijlijn kan blijven staan. Alleen maar roepen dat het anders moet is niet effectief. In 1998 had ik het gevoel dat er in de politiek sprake was van invloeden van buitenaf. Belangenverstrengelingen die niet bijdragen aan transparante politiek. Met de komst van Leefbaar Zeewolde is daar een einde aan gekomen. Wat mij betreft komt die belangenverstrengeling nooit meer terug.

Belangrijke punten

Een aantal van de punten die ik zelf belangrijk vind en waarvoor ik me persoonlijk ga inzetten, heb ik voor u op een rijtje gezet:

  • Een verkeersveilig en bereikbaar Zeewolde.
  • Geen belangenverstrengeling meer tussen politiek en het lokale bedrijfsleven.
  • Geen vliegroutes boven Zeewolde.
  • Het G-gebied (bos bij de manege en begraafplaats) behouden en opwaarderen tot een heus Ontmoetingsbos.
  • Een zelfstandig Zeewolde met een solide financiële basis om te kunnen blijven investeren in de lokale gemeenschap.
  • Geen vliegroutes over de kern van Zeewolde.

Ogenblik a.u.b. ...