Logo

U bent hier: Home►Wie is wie►Rein Zijlstra (wethouder)

Rein Zijlstra

Lees HIER het nieuwsbericht over Rein als lijstduwer

Wie ben ik
Mijn naam is Rein Zijlstra. Ik ben 67 jaar, getrouwd met Els, vader van drie kinderen en grootvader van twee kleinkinderen.
Wij wonen sinds 1991 in Zeewolde. Ik ben geboren in Workum; een prachtig stadje in Friesland en opgegroeid in Amsterdam.
Els leerde ik in Amsterdam kennen en na ons huwelijk zijn we naar Nibbixwoud verhuisd. In 1991 hebben we bewust voor Zeewolde gekozen. Iets groter dan onze vorige woonplaats maar geen groeikern zoals Houten of Almere. Zeewolde is centraal gelegen en een dorp dat rust en ruimte uitstraalt.
Het feit dat in tegenstelling met Nibbixwoud, iedereen in Zeewolde "opnieuw" begon, was voor ons doorslaggevend.
Ruim 38 jaar heb ik bij een groot wereldwijd opererend IT bedrijf gewerkt. De laatste jaren als Head of Quality Management.

Mijn visie op Zeewolde
Zeewolde is een dorp waar rust en ruimte nog “gewoon” is. Een dorp waar inwoners en politiek bestuur elkaar kennen en respecteren. Een dorp waar nog ruimte is voor eigen inbreng en betrokkenheid bij de eigen leefomgeving of dat nu de buren, de straat, wijk of het hele dorp betreft. Een dorp met een eigenzinnige mening in het politieke landschap!  

Verbondenheid
Ik voel mij verbonden met de rust en ruimte van Zeewolde. Deze is bijvoorbeeld goed te voelen als je met een bootje de Blauwe Diamant afvaart richting camping de Parel. Ook hou ik van de vele ‘Leefbaarheids’ bevorderende evenementen die jaarlijks plaatsvinden. 

Wat doe ik binnen de politiek
Vanaf 1998 tot 2010 was ik lid van de gemeenteraad, waarvan de laatste 6 jaar fractievoorzitter van de grootste fractie in de gemeenteraad. Vanaf 2010 tot heden ben ik wethouder in Zeewolde met nu, als belangrijkste portefeuilles, Financiën, Grondbedrijf, Sport, kunst & Cultuur, en ICT


Ogenblik a.u.b. ...