DOE MEE MET HET EERSTE PLOGGING EVENT IN ZEEWOLDE op 28 SEPTEMBER

 

 

Onder het motto ‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’ organiseert Leefbaar Zeewolde op 28 september het eerste plogging event in ons dorp.

Plogging, een samenvoeging van de woorden ‘plocka’ (pakken; Zweeds) en ‘joggen’ combineert hardlopen met het verzamelen van zwerfafval in een meegenomen vuilniszak.

Zwerfafval is Nederlands grootste ergernis bleek uit een onderzoek van 1,9 miljoen klachten die in 2015 bij de Nederlandse gemeenten binnenkwamen.

‘We proberen met deze actie mensen enthousiast te krijgen om tijdens het hardlopen het zwerfafval mee te nemen uit de wijken en de bossen rondom onze kern’.

Uiteraard kan men ook wandelend zogenaamd ‘trash walking’ het zwerfafval opruimen. Vuil of afval dat niet vervoerbaar is kan overigens ook via de app BuitenBeter aangegeven worden.

Deelnemers kunnen zich op 28 september van 10.00-13.00 aanmelden bij de stand van de lokale partij, geplaatst bij de oversteekplaats van Albert Heijn, tegenover Juwelier Christoffels. Deelnemers ontvangen een hesje, handschoenen en een vuilniszak om het vuil en afval te verzamelen. Bij het inleveren van de vuilniszak is een ludieke versnapering de beloning.

Maak een leuke selfie van jezelf of van je mede plogger en stuur ‘m in.

De leukste of origineelste selfie maakt kans op de titel ‘Zeewolde Plogger’ en wordt het middelpunt van de foto-collage.

(het email adres wordt hier getoond vanaf 20 september a.s.)