Steven Scheffer

Steven Scheffer

Wethouder

Wie ben ik?

Steven Scheffer en inmiddels woon ik 24 jaar met veel plezier in Zeewolde. Ik ben getrouwd met Marieke en we hebben 2 dochters die inmiddels het huis hebben verlaten voor studie en werk. Ik ben opgegroeid in Sint Maarten, in de kop van Noord-Holland. Na het voortgezet onderwijs in Schagen studeerde ik eerst een jaar aan de Hogeschool voor Toerisme, vervolgens aan de Universiteit Tilburg waar ik na mijn propedeuse Economie afstudeerde in Personeelwetenschappen. Mijn eerste functie was personeelsfunctionaris bij Koninklijke Nijverdal-Ten Cate. Vervolgens werd ik werkzaam in de gezondheidszorg, waarbij ik begon als hoofd P&O. Al snel daarna bekleedde ik verschillende directiefuncties. Zo heb ik ruim 13 jaar gewerkt bij thuiszorg Eemland (Amersfoort en omliggende gemeenten) waar ik verantwoordelijk was voor de jeugdgezondheidszorg 0-4 jarigen, het algemeen maatschappelijk werk en diverse andere vormen van zorgverlening. De laatste 12 jaar (tot voorjaar 2020) was ik directeur bij Koninklijke Visio, een landelijke organisatie met een brede dienstverlening aan mensen met een visuele beperking. Het afgelopen jaar verleende ik ondersteuning bij het opzetten van een online platform voor voeding en leefstijl.


Mijn visie op Zeewolde is

Dat het een leefbaar dorp blijft. Waar een goede balans gevonden wordt tussen alle natuurlijke elementen zoals het water, de bossen, weidse uitzichten en een dynamisch dorp waar volop activiteit is, waardoor het nog steeds rustig, ruim, prettig en veilig wonen is.


Verbondenheid

Ik ben graag buiten, aan het wandelen, fietsen of bezig met andere sportieve activiteiten. Ook houd ik van water en bossen. En dat is volop te vinden in Zeewolde.


Wat doe ik binnen de politiek?

Zo’n 5 jaar geleden ben ik gevraagd bestuurslid te worden van Leefbaar Zeewolde, de afgelopen 4 jaar heb ik de rol als voorzitter op me genomen. Totdat ik gevraagd werd om wethouder te worden. In het college behartig ik de portefeuilles omgevingsvisie, wmo, volksgezondheid, sociale zaken en werkgelegenheid, welzijn en vliegveld Lelystad.