Steven Scheffer

Steven Scheffer

Wie ben ik

Ik ben Steven Scheffer en inmiddels woon ik 25 jaar met veel plezier in Zeewolde.
Ik ben getrouwd met Marieke en we hebben 2 dochters die inmiddels het huis hebben verlaten voor studie en werk. Ik ben opgegroeid in Sint Maarten, in de kop van Noord-Holland. Na het voortgezet onderwijs in Schagen studeerde ik eerst een jaar aan de Hogeschool voor Toerisme, vervolgens aan de Universiteit Tilburg waar ik na mijn propedeuse Economie afstudeerde in Personeelswetenschappen.
Mijn eerste functie was personeelsfunctionaris bij Koninklijke Nijverdal-Ten Cate. Vervolgens werd ik werkzaam in de gezondheidszorg, waarbij ik begon als hoofd P&O. Al snel daarna bekleedde ik verschillende directiefuncties. Zo heb ik ruim 13 jaar gewerkt bij thuiszorg Eemland (Amersfoort en omliggende gemeenten) waar ik verantwoordelijk was voor de jeugdgezondheidszorg 0-4 jarigen, het algemeen maatschappelijk werk en diverse andere vormen van zorgverlening.
De laatste 12 jaar (tot voorjaar 2020) was ik directeur bij Koninklijke Visio, een landelijke organisatie met een brede dienstverlening aan mensen met een visuele beperking. Daarna heb ik ondersteund bij het opzetten van een online platform voor voeding en leefstijl. Van september 2021 tot eind juni 2022 was ik namens  Leefbaar Zeewolde wethouder in het college van B&W. Na het aantreden van het nieuwe college ben ik geïnstalleerd als raadslid.

Mijn visie op Zeewolde is

Dat het een leefbaar dorp blijft. Waar een goede balans gevonden wordt tussen alle natuurlijke elementen zoals het water, de bossen, weidse uitzichten en een dynamisch dorp waar volop activiteit is, waardoor het nog steeds rustig, ruim, prettig en veilig wonen is.