Theun Schaaf

Wie ben ik

Mijn naam is Theun Schaaf en ik ben al vanaf het begin in 1995 betrokken bij Leefbaar Zeewolde. Eerst bij de actiegroep en later vele jaren als gemeenteraadslid voor de politieke partij Leefbaar Zeewolde waar ik me bezig houdt met ruimtelijke ordening, mobiliteit en verkeer.

Zoals zovelen ben ook ik in 1991 in Zeewolde komen wonen voor de rust, de ruimte en het groen. Elke keer als ik aan het fietsen ben in ons dorp , de bossen of het landbouwgebied geniet ik volop en velen met mij. De stilte die er nog is en dat centraal in Nederland. Dat is de kracht van Zeewolde en die natuurlijke kwaliteiten moeten blijven behouden en niet worden opgeofferd aan financieel gewin. Dat uitgangspunt maakt dat Leefbaar Zeewolde al 24 jaar veruit de grootste politieke partij is.

Tijdens dat fietsen probeer ik, net alle anderen, het zwerfvuil te bestrijden. Ook typisch Leefbaar: niet alleen praten, maar vooral handelen.

Grootheidswaanzin

De reden dat Leefbaar Zeewolde in 1996 is ontstaan was het onzinnige plan om Zeewolde sterk te laten groeien, van dorp naar stad. Die grootheidswaanzin is bij een aantal (linkse) partijen weer helemaal terug. Dat supergrote datacenter moet er volgens hen komen. Waanzinnig hoeveel groene stroom daarmee verspilt wordt. Gaat allemaal zo maar de lucht in, of er geen  energie- en klimaatcrisis bestaat in 2022. Al jaren roepen ze dat de ijsbeer door het ijs gaat zakken, maar als het er op aan komt kiezen ze toch gewoon weer voor het geld.

Vanuit die grootheidswaanzin ontstaat ook de gedachte dat de woningbouw sterk moet gaan toenemen, waarbij de bossen rond Zeewolde opgeofferd moeten worden.