Winnie Prins

oud-wethouder van Leefbaar Zeewolde – Sociaal domein en bestuurlijke vernieuwingen

Oud-wethouder.
Taken: 1e loco-burgemeester, Bestuurlijke vernieuwing/ lokale democratie, Toekomstvisie, Omgevingsvisie, Jeugdzorg, WMO, Buurtsportcoaches, Volksgezondheid, Vliegveld Lelystad, Woonzorgzone.

Wie ben ik?

Mijn naam is Winnie Prins. In 1999 ben ik met mijn twee dochters en de hond in Zeewolde komen wonen. Ik heb bewust voor Zeewolde gekozen vanwege de bossen, het strand, de ruimte en de rust. Hier kunnen wij vakantie vieren zonder op vakantie te hoeven gaan.  Zeewolde is voor mij een unieke plaats om te wonen en te leven, een plek om trots op te zijn.

Sinds april 2010 ben ik wethouder in het college van B&W. Ook tussen eind 2004 en juni 2008 maakte ik deel uit van het college namens Leefbaar Zeewolde. Daarnaast mag ik meedenken en werken aan de professionalisering van het wethouders vak, via de Wethouders vereniging. Dat varieert van gesprekken over oriëntatie op het vak tot coaching en mentorschap. Voordat ik politiek actief werd was ik werkzaam in het bedrijfsleven in verschillende commerciële functies.

In mijn vrije tijd doe ik veel vrijwilligerswerk. Ik vind het belangrijk om samen met anderen mijn steentje bij te dragen aan de samenleving. Ik houd van sporten en lekkere wandelingen maken met de honden in onze prachtige bossen.

Mijn visie op Zeewolde

 Denkend aan Zeewolde, zie ik groene bossen, verre einders en heerlijke stranden. Mensen die gelukkig zijn, elkaar de hand reiken als dat nodig is en aan een sociale samenleving bouwen. Ruim opgezette wijken, brede wegen en binnen tien minuten het dorp uit zonder een stoplicht tegen te komen.

Een gezellig winkelcentrum, veel sport- en andere activiteiten. Kinderen die veilig kunnen spelen; senioren die zich thuis voelen, kortom: een leefbare en natuurlijke samenleving!

Verbondenheid

Oog en hart voor de samenleving is wat mij bindt. Zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Je kunt niet iedereen gelukkig maken, je kunt wel zorgen voor een gezonde, stevige basis waarop een ieder zich in Zeewolde welkom kan voelen.

Wat doe ik binnen de politiek

Sinds de verkiezingen in 2010 ben ik wethouder in het college van B&W. Mijn belangrijkste portefeuilles nu zijn Jeugd en Jongeren, Ouderen, het Sociaal Domein en de transformatie daarvan, WMO, gezondheidsbeleid, burgerparticipatie en sociaal cultureel werk. De derde vleugel van de Sfinx, de vernieuwing van de bibliotheek en verplaatsing naar het “oude” gebouw, het ondersteuningshuis en de dynamische aanpak van de jeugdwet en de nieuwe WMO zijn resultaten uit mijn werk. Vanuit mijn ervaring in de Huurdersraad en activiteiten voor De Levant, raakte ik geïnteresseerd in de politiek. Bij Leefbaar Zeewolde doe je gelijkwaardig mee en doet je mening er écht toe. Daar voel ik mij thuis en kan ik verder werken aan ons mooie dorp. Ik sta te popelen om mijn werk voort te zetten