Manifestatie Zeewolde tegen uitbreiding vliegveld Lelystad

Leefbaar Zeewolde heeft medewerking toegezegd aan de organisatie van de manifestatie op het Kerkplein, 11 juli a.s. Ook wij zullen, als lokale politieke partij, aanwezig zijn en de actie volledig ondersteunen.

— Persbericht van actiegroep Vlieg Op!:–

Zeewolde tegen uitbreiding vliegveld Lelystad

Actiegroep Vlieg Op! organiseert manifestatie op 11 juli

Zeewolde, – Al jaren worden er procedures gevoerd om luchthaven Lelystad uit te breiden. Belangrijkste onderdeel voor alle bewoners van Flevoland vormen de vliegroutes. Tot op heden is hen altijd beloofd dat er niet over woongebieden gevlogen zal worden.

Keer op keer zijn de startroutes gewijzigd.
Over naderingsroutes is echter nooit gesproken, maar die blijken er wel te zijn. En die gaan recht over het dorp Zeewolde. “Hiermee is de leugen compleet. We worden iedere keer weer bedonderd, we zijn het zat!”, zegt Lydia Waterreus woordvoerder van actiegroep Vlieg Op! “Vanaf nu zijn we tegen elke uitbreiding van Lelystad Airport. Zijn we gelijk van alle vliegroutes boven ons dorp af.”

De economische voordelen blijken ook tegen te vallen, dus wat is nu eigenlijk de grondslag om de luchthaven uit te breiden? Mogelijk heeft een gemeente als Lelystad er enig voordeel bij, maar de inwoners van Zeewolde absoluut niet.

Lydia Waterreus: “De rust, de ruimte en de natuur in Flevoland, dat is belangrijk voor ons. Daarom zijn we hier komen wonen. Het moet nu maar eens afgelopen zijn.”

Op zaterdag 11 juli zal er op het Kerkplein in Zeewolde een manifestatie plaatsvinden waaraan alle politieke partijen deelnemen om duidelijk te maken dat Zeewolde het niet langer pikt. Actiegroep Vlieg Op! roept iedereen op om op zaterdag 11 juli aanwezig te zijn. Er kan een petitie ondertekend worden, er kan discussie plaatsvinden en er is ruimte om meningen te laten horen en ideeën uit te wisselen.

Iedereen die wil helpen dit tot een succes te maken kan zich aanmelden bij [email protected]