Rapport OV-Zwartboek aangeboden aan Provinciebestuur

Vanavond hebben initiatiefnemers Ben Sonneveld en Rob Tulleken, vergezeld door lijsttrekker Winnie Prins in Lelystad het rapport OV-Zwartboek ‘Te vroeg en te vol’ gepresenteerd in de commissie Werk van Provinciale Staten Flevoland.

Vervolgens is het rapport symbolisch aangeboden aan de voorzitter van de commissie en gedeputeerde Bliek (namens gedeputeerde René van Diessen).

Ben Sonneveld presenteert de uitkomsten

56 klachten tussen maart 2009 en januari 2010

In de periode tussen maart 2009 en januari van dit jaar zijn door Leefbaar Zeewolde 56 klachten over het openbaar vervoer geregistreerd.

Veel klachten hadden betrekking op de buslijnen 144 naar Harderwijk en 142 naar Nijkerk. Volgens ontwerper Rob Tulleken van de site is dat te verklaren uit het grote aantal scholieren dat van deze lijnen gebruik maakt. Maar ook lijn 159 naar Almere scoort de nodige kritiek. Die wordt gebruikt door forenzen, scholieren en studenten die in Almere of de randstad hun bestemming hebben.

De meeste klachten hebben betrekking op de route tussen Zeewolde en Harderwijk. Uit de cijfers blijkt dat 81 procent van de klachten te maken heeft met de ochtendritten, vijftien procent met de middagbus en maar vier procent met de avondritten.

Wat betreft de haltes komen de meeste klachten van passagiers uit Zuid en het centrum en daarna Zeewolde-Noord. Een groot aantal klachten heeft betrekking op het helemaal niet komen opdagen van een bus. Maar ook bussen die te vroeg vertrekken en te volle bussen.

Hoe nu verder?

Leefbaar Zeewolde stelt de website ter beschikking aan Connexxion en zal binnenkort in gesprek gaan met afgevaardigden van de busmaatschappij. De commissie Werk van de provincie beslist of zij het rapport en de uitkomsten op de agenda plaatsen ter bespreking.

Gezien het relatief grote aantal klachten in februari blijft de website www.ov-zwartboek-zeewolde.nl voorlopig nog gewoon in de lucht. We houden u op de hoogte.

Hieronder kunt u het rapport lezen:

Rapport_OV-Zwartboek2010