Landelijke politici…, bah!

Landelijke politici…, bah!

Weet u waar ik mij in deze tijd mateloos aan erger? Al die landelijke politici die je nu opeens ziet zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. Landelijke partijen zetten hun zogenaamde kopstukken in om stemmen te trekken. Ik denk dat ze het tegenovergestelde bereiken, dus wat dat betreft adviseer ik ze daar vooral mee door te gaan. Deze mensen hebben geen idee wat er leeft in bijvoorbeeld een dorp als Zeewolde. In het AD stond een leuk stuk daarover vandaag. Van alle raadszetels in Nederland worden er maar liefst 25% bezet door lokale partijen. Lokale partijen zijn onafhankelijk en lopen niet aan de leiband van een Haagse moederpartij. Betrokken bij het eigen dorp en dicht bij de mensen staan zijn de belangrijkste kenmerken van een echte lokale partij. Die zogenaamde kopstukken hebben het alleen maar over Irak, de oorlog in Afghanistan en de kilometerheffing want ze weten helemaal niets van de plaatselijke politiek en de problemen waar wij mee te maken hebben. Binnenkort komt Mark Rutte van de VVD foldertjes uitdelen in Zeewolde. Wat heeft die man hier te zoeken? U denkt toch niet dat hij de lokale problemen kan oplossen? De VVD kan beter de eigen lijsttrekker een beetje promoten, want ik vind het akelig stil rond die man. Wat zou er toch aan de hand zijn?

PvdA net zo lokaal als Leefbaar

Toen ik deze krantenkop vorige week zag moest ik wel even stevig lachen. Enerzijds vind ik het vrij arrogant om dat van jezelf te zeggen en anderzijds kom je als partij compleet ongeloofwaardig over bij de kiezer. Een kat in het nauw maakt rare sprongen zo blijkt maar weer. De PvdA in Zeewolde wilde medio 2008 niets met Leefbaar Zeewolde te maken hebben. Ze hadden geen enkel vertrouwen in Leefbaar Zeewolde om daarmee samen te werken. Op de simpele vraag: waarom niet? werd domweg geen antwoord gegeven. Een partij vol dogma’s die niet over de horizon kan kijken. Jammer, maar vergelijk je dan alsjeblieft niet met Leefbaar Zeewolde. Als je van je zelf vindt dat je net zo lokaal als Leefbaar Zeewolde bent, maar dat je bovendien relaties bij de provincie en Den Haag hebt, dan vraag ik mij af wat deze partij dan gedaan heeft toen er vruchtbare landsbouwgrond is verkwanseld voor het Oostvaarderswold waardoor eigen inwoners, boeren in dat gebied, opnieuw kunnen beginnen zonder dat ze een marktconforme prijs voor hun grond krijgen. Wat doet de lokale PvdA aan de megalomane ideeën van de Almeerse Pvda-wethouder Adri Duijvestein die een groot deel van Zeewolder grondgebied wil annexeren? U begrijpt, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Landelijke verkiezingen

Volgend jaar, of zoveel eerder als het Kabinet valt, zijn landelijke kopstukken welkom om hun partij te promoten. Dan zijn er landelijke verkiezingen met vooral landelijke thema’s. Nu gaat het om lokale verkiezingen met vooral lokale thema’s. Leefbaar Zeewolde staat in de startblokken om uw lokale belangen te behartigen. Want lokale belangen zijn vaak heel anders dan landelijke belangen. Bij gemeenteraadsverkiezingen stemt u gewoon op de lokale partij en volgend jaar op een landelijke partij. U weet bij wie u moet zijn.

Stem lijst 1 – stem op Leefbaar Zeewolde.