Fractie Leefbaar Zeewolde adopteert zeven fruitbomen van MMM

Leefbaar Zeewolde heeft aan de oproep van de MMM boerderij gehoor gegeven en zeven fruitbomen geadopteerd. Het aantal fruitbomen is gelijk aan het aantal raadszetels dat de lokale partij in de gemeenteraad bezet. “De MMM hoort bij Zeewolde en we ondersteunen graag het initiatief om de boerderij met deze prachtige boomgaard uit te breiden”, aldus Helmut Hermans. Fractievoorzitter Ben Sonneveld, vult aan, “Met deze actie willen we als fractie laten zien dat we dicht bij de Zeewolder bevolking staan. Bovendien krijgt de fractie zo ook een gezicht en kunnen Zeewoldenaren individuele fractieleden makkelijker benaderen.”

De fractie van Leefbaar Zeewolde, van links naar rechts: Helmut Hermans, Betty van den Braber, Peter Koelewijn, Rob Tulleken, Theun Schaaf, Jeanine van Leeuwen en Ben Sonneveld.

Initiatief

De boomgaard is een initiatief van Sjaak Dekker, die zijn achtergrond in de fruitteelt zo benut. Hij teelt het fruit op een ambachtelijke en natuurlijke wijze. Dat betekent een minder hoge opbrengst, maar wel een optimale smaak en een zeer gezond stuk fruit. Er zijn appelbomen, peren-, pruimen- en walnootbomen. Voor € 12,50 kan een jaar lang een boom geadopteerd worden. 10 procent van de fruitopbrengst is voor de adoptant. Overigens kunnen er nog steeds bomen geadopteerd worden