Leefbaar Zeewolde laat inwoners politieke agenda bepalen

Wethouders, gemeenteraadsleden en het bestuur van Leefbaar Zeewolde trotseerden op 6 april de kou om inwoners te vragen wat de belangrijke punten moeten zijn voor de politieke agenda van ons dorp. Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en de inventarisatie van de door de inwoners aangegeven onderwerpen vormt een inspiratie bron voor het schrijven van het partijprogramma van Leefbaar Zeewolde.

Zeewoldenaren konden hun suggesties voor de politieke agenda kwijt bij de Leefbaren die met standaardformulieren een inventarisatie maakten van de klachten ideeën en bezwaren. De publieksmanifestatie was eerder aangekondigd in het Typisch Leefbaar krantje waar ook onderwerpen werden aangegeven die de inwoners konden benoemen.
Wethouder Prins: “Zo’n interactie met de inwoners is fantastisch. Als de mensen zelf de politieke agenda kunnen bepalen dan hoor je wat er bij de mensen leeft en zie je hun betrokkenheid bij het dorp. Deze informatie nemen we zeker mee in de komende tijd”.

In totaal werden 117 mensen geïnterviewd waarvan een aanzienlijk deel ook na verdere aanmoediging niet kon aangeven of ze nog klachten hadden. Deze mensen kregen het formulier mee naar huis om later nog suggesties in te leveren. Ook werd verwezen naar de website van Leefbaar Zeewolde waar mensen altijd terecht kunnen om belangrijke zaken onder de aandacht te brengen.  Ben Sonneveld, fractievoorzitter, “Het was koud maar zeker de moeite waard en we danken de mensen voor hun ideeën en suggesties die voor ons waardevolle informatie oplevert bij de samenstelling van ons partijprogramma.”

Meer informatie:
Ben Sonneveld
Fractievoorzitter Leefbaar Zeewolde
0616782007

Een impressie: