Eerste steen Aanloophaven gelegd door Rein Zijlstra

De herinrichting van de Aanloophaven is van start gegaan met het leggen van de eerste steen door Leefbaar Zeewolde wethouder Rein Zijlstra. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens eindelijk in vervulling.

Leefbaar Zeewolde heeft er al jaren voor gepleit om de Aanloophaven een flinke facelift te geven. Samen met omwonenden en andere inwoners is gekozen voor het thema Gezinshaven. Nog voor de zomer van 2014 moet de eerste fase gereed zijn.

De herinrichting houdt onder meer in dat het plein voor het gemeentehuis wordt voorzien van een rode steen die ‘warmer’ aandoet dan de oude bestrating.

Er komt nieuwe verlichting en er komen bomen die voor meer sfeer en groene uitstraling gaan zorgen. Ook worden er speciale palen geplaatst waarover een soort tentdak gemaakt kan worden voor speciale evenementen.

De kademuren worden opgeknapt en op de kop van de Rede komt een uitkijktoren en een waterspeeltoestel. Tenslotte komen er extra aanlegplaatsen voor dagrecreanten en een pontje maakt het mogelijk om helemaal rondom te haven te kunnen wandelen.

De eerste steen is voorzien van een QR code waarmee bezoekers via internet direct in verbinding kunnen komen met de gemeentepagina waar allerleinuttige informatie is te vinden.