Leefbaar Zeewolde maakt zich zorgen over uitbreiden aantal vliegbewegingen

Leefbaar Zeewolde maakt zich zorgen over uitbreiden aantal vliegbewegingen vanaf Lelystad Airport.

Leefbaar Zeewolde maakt zich ernstig zorgen over het uitbreiden van het aantal vliegbewegingen van en naar Lelystad Airport. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat houdt nu rekening met een maximum van 60.000 dat veel meer is dan de afgesproken 45.000 vliegbewegingen. In praktijk betekent dit dat er op termijn niet 62 vluchtbewegingen per dag zijn, maar 82.

Sonneveld, fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde; ‘Als de vluchten tussen 6.00 uur en 23.00 uur plaatsvinden (Luchthavenbesluit Lelystad; red) dan is de kans groot dat we eerst 3-4 vliegtuigen en op termijn 4-5 vliegtuigen per uur voorbij zien vliegen. De verhoging van het aantal vluchtbewegingen wordt dan wel uiteindelijk in 2043 gerealiseerd maar we willen ook aan onze kinderen een leefbaar Zeewolde achterlaten.’ In twee interviews met Omroep Flevoland op 5 februari, 2018 weigert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat na herhaald vragen zekerheid te verschaffen dat het aantal vliegbewegingen op termijn beperkt blijft tot 45 000.

De dreiging van een verhoging is dermate reëel dat leden van een bewonersdelegatie (Overijssel-Gelderland) uit het overleg met het ministerie zijn gestapt. Leefbaar Zeewolde stelt het college een aantal artikel 36 vragen waarin de partij zich afvraagt of er in de Milieu Effect Rapportage rekening is gehouden met het grotere aantal vluchten. Gezien de commotie over de eerdere fouten die er in de MER zijn gemaakt vreest de grootste lokale politieke partij het ergste. Leefbaar Zeewolde zal het college verzoeken om navraag te doen bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om duidelijkheid te verschaffen. Verder wil de grootste lokale partij dat er een krachtig protest richting Den Haag wordt gestuurd.

Klik HIER voor de artikel 36 vragen die aan het college zijn gesteld.

Ben Sonneveld
Fractievoorzitter Leefbaar Zeewolde
06-16782007