Leefbaar Zeewolde en ChristenUnie sturen woedende brief naar CvK na uitlatingen over Lelystad Airport

P E R S B E R I C H T / 19-april-2018

Leefbaar Zeewolde en ChristenUnie sturen woedende brief naar Commissaris van de Koning na uitlatingen over Lelystad Airport.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek, geeft in een interview van de Stentor van 17 april jl. aan dat weerstand tegen Lelystad Airport afkomstig is van mensen van het oude land die ‘wat bekrompener’ zijn. In hetzelfde interview geeft de Commissaris aan dat er vanuit Flevoland geen verzet is tegen het vliegveld.

Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie reageren woedend op deze uitspraken.
Beide politieke partijen protesteren al jaren tegen de negatieve gevolgen van Lelystad Airport en willen niet worden weggezet als ‘wat bekrompen’. In een brief van 13 oktober 2017 van de gemeenteraad aan de Vaste Commissie Infrastructuur en Milieu geeft de raad van Zeewolde aan dat de vliegroutes zeer negatieve gevolgen voor Zeewolde zullen hebben. ‘Onze protesten zijn altijd goed onderbouwd en beargumenteerd’ zegt Ben Sonneveld, fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde.

Beide politieke partijen wijzen erop dat in de geplande routes de vliegtuigen op 600 meter hoogte langs het dorp scheren. ‘Dat gaat uiteraard gepaard gaan met geluidsoverlast en luchtvervuiling’, aldus Ernst Bron, fractievoorzitter van de ChristenUnie.
Beide fractievoorzitters manen de Commissaris aan om zich zorgvuldiger uit te drukken, de signalen vanuit Zeewolde niet te negeren en protesten niet af te doen als ‘rituele rimpelingen’ van ‘wat bekrompen’ inwoners van Flevoland..

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Ben Sonneveld
fractievoorzitter Leefbaar Zeewolde
T: 06-16782007