Leefbaar Zeewolde roept op tot protest tegen plannen Strand Horst!

De gemeente Ermelo wil op Strand Horst een grote evenementenhal bouwen terwijl bestaande horeca in het strandgebied mag worden uitgebreid. Voor Zeewolde betekent dit hoogstwaarschijnlijk meer geluidsoverlast. Bovendien staat de bouw van een hotel met een toren van 60 meter hoog gepland, die de natuurlijke zichtlijnen naar het oude land ruw onderbreekt.
Leefbaar Zeewolde roept daarom op om een zienswijze in te dienen tegen de ontwikkelingsplannen (Beeldkwaliteitsplan, de plan-MER en het Bestemmingsplan) van het Strand Horst die momenteel ter inzage liggen.

De gemeente Ermelo wil toestemming verlenen voor het bouwen van een grote evenementenhal van 6000 vierkante meter waar meer dan 2500 bezoekers popconcerten, congressen en indoor sportevenementen kunnen bezoeken. En als de burgemeester en wethouders van Ermelo het goed vinden, mag dat 80 keer per jaar gebeuren! De plannen zeggen dat het geluid in de horeca en evenementenhal maximaal 120 Decibel mag zijn. En aangezien de horeca verder mag uitbreiden kan daar mogelijk elke dag een feest plaatsvinden. Dat inwoners van Zeewolde daar overlast van gaan ondervinden, is zeer aannemelijk.

Daarbij wil de gemeente Ermelo toestemming geven tot de bouw van een hotel met een hoogte van 60 meter of twee torens van 38 meter op Strand Horst, tegenover Zeewolde. “ …..Een landmark, een nieuw oriëntatiepunt  ….” zeggen de planmakers met verwijzing naar de kwalificaties voor een 60 meter hoog gebouw van ongeveer 15 verdiepingen waar 150 hotelkamers in gerealiseerd moeten worden.
“Bij vergezichten vanaf de Veluwe zal dit landmark een nieuw herkenningspunt zijn”. Ermelo breekt hiermee wel haar eerder gedane belofte, opgenomen in een convenant met andere randmeergemeentes, om met ontwikkelingen op de oevers van de Veluwe Randmeren de natuurlijke waarden van de omgeving te versterken. Dat lukt natuurlijk niet met een 60 meter hoge toren die de natuurlijke zichtlijnen naar het oude land onderbreken.

Woont u in Zeewolde en waardeert u de landelijke, rustige omgeving en de mooie vergezichten, laat dan de gemeenteraad van Ermelo vóór 30 januari 2019 weten dat u deze plannen niet in onze omgeving vindt passen.

Klik HIER (Word.doc) of HIER (pdf) voor de zienswijze die u kunt downloaden. U mag natuurlijk ook een eigen zienswijze maken en deze indienen.

Klik HIER voor verwijzing naar de website van gemeente Ermelo voor het ‘ontwerpbestemmingsplan en overige stukken’ .

Stuur uw zienswijze voor 30 januari naar de Gemeenteraad van Ermelo,  Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken via www.ermelo.nl/afspraak of telefonisch op (0341) 56 73 21. U kunt ook met DigiD een zienswijze indienen via www.ermelo.nl/zienswijze.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde; Ben Sonneveld 06-16782007 of email: [email protected]

 

Lees HIER het artikel over Strand Horst in de Stentor, zaterdag 21 december 2018