Winnie Prins voorzitter van Kennispunt Lokale Politieke Partijen

De Raad van Toezicht van het Kennispunt Lokale Politieke Partijen heeft een bestuur benoemd dat vanaf 1 januari 2021 leiding gaat geven aan het Kennispunt. Vanaf die datum gaat het Kennispunt verder als zelfstandige stichting voor en door lokale partijen. 

Winnie Prins (Zeewolde), wethouder namens Leefbaar Zeewolde, wordt voorzitter van het bestuur. Haar ambitie voor het Kennispunt is drieledig: het moet een stevige gesprekspartner worden voor het Rijk over een gelijk speelveld voor lokale partijen, een expertisecentrum dat lokale partijen ondersteunt bij hun verdere professionalisering en een netwerk waarin zij ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren. ‘Het Kennispunt is van ons allemaal’, zegt Winnie. ‘Het is belangrijk dat we het als lokale partijen samen vormgeven.’

Bestuursleden

Naast Winnie Prins bestaat het bestuur uit acht leden, allen afkomstig uit lokale politieke partijen: Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam), Jan de Koning (Gemeentebelangen Gouda), Emmy Lamers (Heemskerk Lokaal), Ted van de Loo (Dorpsvisie, Oirschot), Anko Postma (Opsterlands Belang), Gerben Stormbroek (POS Soest), Ricus Tiekstra (Groen Drimmelen) en Hendrik Westerbeek (BuitenGewoon Leefbaar Steenwijkerland).

Benoemingscommissie

De benoemingscommissie, onder leiding van voorzitter van de Raad van Toezicht Marian Witte (burgemeester van Geertruidenberg), ontving 28 sollicitatiebrieven. De commissie heeft met 22 kandidaten gesproken. De kwaliteit van de kandidaten was hoog, waardoor de keuze moeilijk was. De commissie heeft gelet op een goede mix van functies (bestuurslid van een lokale partij, raadslid, wethouder) en geografische spreiding. Marian Witte: ‘Negen kandidaten sprongen eruit en voldeden samen aan die criteria. De Raad van Toezicht is blij en trots hen te mogen benoemen. We hebben er vertrouwen in dat zij samen een krachtig bestuur vormen voor het Kennispunt.’

Winnie Prins

 

 

 

 

 

 

 

Op www.lokalepolitiekepartijen.nl staat een profiel van alle bestuursleden en een interview met voorzitter Winnie Prins.