Personele mutaties fractie en college

De deelname in het college van B&W betekent voor Leefbaar Zeewolde dat er in de personele bezetting een aantal mutaties zullen plaatsvinden.

Michiel Schouten, fractievoorzitter sinds maart 2002, zal bij zijn beëdiging tot wethouder op 16 december 2004, automatisch terugtreden uit de gemeenteraad.

Hij wordt opgevolgd door Peter Koelewijn, terwijl Rein Zijlstra de nieuwe fractievoorzitter voor Leefbaar Zeewolde zal worden.

Peter Koelewijn is geen onbekende in Zeewolde. Hij is oud inspecteur onderwijs en vanuit die ervaring is hij al jaren actief binnen de onderwijswereld in Zeewolde. Zo is hij voorzitter van de Dalton basisschool De Delta, bestuurslid van RSG/De Levant, bestuurslid van de SBDIJ IJsselgroep en lid van het bestuur van Spinoza in Amsterdam.

Rein Zijlstra beweegt zich al jaren op de politieke toneel van Zeewolde. Hij is al sinds 1998 gemeenteraadslid voor Leefbaar Zeewolde. Bovendien is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van de raadscommissie Bestuur en Middelen.

Bovenstaande mutaties worden effectief vanaf donderdag 16 december 2004.