Leefbaar Zeewolde komt met duo-lijsttrekkerschap

Winnie Prins en Michiel Schouten worden de nieuwe duo-lijsttrekkers voor Leefbaar Zeewolde. Met dit verrassende nieuwtje borduurt de grootste politieke partij voort op het prima functionerende duo-wethouderschap van beiden.

Op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van maandag 14 november heeft het bestuur van Leefbaar Zeewolde de kandidatenlijst voor de gemeenteraads-verkiezingen in maart 2006 en het nieuwe verkiezingsprogramma aan de leden gepresenteerd.
Tijdens de goed bezochte ledenvergadering werd door alle aanwezige leden enthousiast gereageerd op de kandidaatstelling van zowel Winnie Prins als Michiel Schouten. ‘Dit geeft ons, net als nu in het college, de gelegenheid om de kwaliteiten van twee personen te combineren. Michiel is een kei op financieel gebied en Winnie heeft een zeer sterke sociale bewogenheid. Een perfecte combinatie’, lichtte bestuursvoorzitter Peter Koelewijn de besluitvorming toe. Hij vervolgt: ‘Leefbaar Zeewolde komt als eerste partij met een voorstel enerzijds gericht op vernieuwing en vooruitgang en anderzijds gericht op behoud van kwaliteit en een praktische en nuchtere inzet van mensen en middelen’.

De kandidatenlijst is overigens al gegroeid tot 16 personen, allemaal mensen met veel kennis van zaken die dus weten waar ze het over hebben. Leefbaar Zeewolde biedt bovendien continuïteit omdat de huidige raadsleden en wethouders willen doorgaan. Dat is belangrijk want Zeewolde staat voor forse uitdagingen en dan is het van groot belang dat er ervaren mensen in de gemeenteraad en college zitten.
Het bestuur heeft mandaat van de ALV gekregen om in de komende tijd nog mensen aan de lijst toe te voegen. Het enthousiasme onder de leden is zo groot dat we zeker verwachten dat deze uitbreiding van de lijst er nog zal komen.

Ook werd het nieuwe verkiezingsprogramma aan de leden voorgelegd. Hier is met enthousiasme op gereageerd en unaniem is besloten om zowel het verkiezingsprogramma als de kandidatenlijst goed te keuren.

De kandidatenlijst van Leefbaar Zeewolde ziet er als volgt uit:

1. Winnie Prins
2. Michiel Schouten
3. Rein Zijlstra
4. Ben Sonneveld
5. Peter Koelewijn
6. Herly Wowor
7. Theun Schaaf
8. Rob Tulleken
9. Charlotte Witmer
10. Betty van den Braber
11. Jan-Willem Torken
12. René van de Lustgraaf
13. Jan-Willem Tromp
14. Meta Wielinga
15. Hans Rijken
16. Piet Slob