Leefbaar Zeewolde pleit al jaren voor een disco

Ook in het laatste verkiezingsprogramma pleit Leefbaar Zeewolde voor een discotheek waar diverse leeftijdsgroepen terecht kunnen. ’s Middags voor kinderen en ’s avonds voor tieners en andere jongeren. De discussie gaat op dit moment over een kinderdisco op een locatie op een bedrijventerrein waar het niet mag. De behoefte is groot, dus moet de politiek op zoek naar een locatie waar het wel mogelijk is en moet er een exploitant gevonden worden die dit wil realiseren en er brood in ziet.

In november 2006 heeft Leefbaar Zeewolde aan alle inwoners een brochure gestuurd waarin de plannen voor een Ontmoetingsbos werden gepresenteerd. Het bos tegenover de voetbalvelden is een ideale plek om dit te realiseren. Leefbaar Zeewolde wil net als 85% van de inwoners geen woningbouw in dat bos, maar langs de Horsterweg kunnen wel een aantal voorzieningen komen. Een discotheek, maar ook pannenkoekenhuis met speeltuin en kinderboerderij, een klimhal met in- en outdoorfaciliteiten. Dit is een ideale plek. Er is geen woningbouw in buurt dus geen overlast en toch is het vlakbij het centrum en daardoor goed bereikbaar en veilig.

Alle andere politieke partijen hebben zich in december via een motie uitgesproken om toch woningen in dit bosgebied te gaan bouwen. Wat jammer dat ze niet eerst willen luisteren wat de inwoners daarvan vinden om daarna pas een besluit te nemen. Leefbaar Zeewolde gaat wel de inwoners betrekken om het Ontmoetingsbos met bijbehorende voorzieningen zoals een disco mogelijk te maken.