Terugblikken op december 2007

Terugkijkend is december een behoorlijk roerige maand geweest. Stevige discussies met de raadsleden in de verschillende commissies over belangrijke onderwerpen. Een nieuw Woningbouwprogramma, een nieuwe nota Reserves en Voorzieningen en voor het eerst een Kadernota Evenementenbeleid. Op 20 december 2007 zou besluitvorming plaatsvinden tijdens de raadsvergadering. Bij aanvang van deze vergadering geeft collega wethouder Thijs van Daalen echter aan dat hij per direct opstapt als wethouder. De agenda wordt helaas niet verder afgewerkt zodat besluiten uitblijven. De fractie van de ChristenUnie trekt zich bovendien terug uit de coalitie zodat het college demissionair is.

De wijze waarop Thijs van Daalen zijn besluit toelicht en de woorden die hij daarbij gebruikt heeft in verwijtende zin naar zijn collega wethouders vind ik ongepast. Enerzijds herken ik de kritiek niet, en anderzijds had ik deze stevige woorden niet verwacht van iemand die samen met zijn partij zo graag het normen- en waardendebat wil voeren.

Ook zijn besluit om af te treden voorafgaand aan een belangrijk debat over de te ontwikkelen Multi Functionele Accommodatie (MFA) in de Polderwijk vind ik niet juist. Je moet eerst het debat met de Gemeenteraad aangaan. Als je vervolgens met de uitkomst een principieel probleem met je zelf hebt kun je altijd nog aftreden. Dit betekent opnieuw vertraging met deze ontwikkeling en dat vind ik uiterst jammer.

Op dit moment zijn de informatiebesprekingen in volle gang en ik hoop van harte dat onze informateur Ben Sonneveld er snel in zal slagen een nieuwe coalitie te smeden.

Eind december ben ik er samen met mijn gezin een weekje tussenuit gegaan. Lekker naar een zonnige bestemming om wat uit te rusten en nieuwe energie op te doen voor het nieuwe jaar. Begin januari staat altijd in het teken van vele handjes schudden.

De receptie van de gemeente in de Verbeelding was gezellig. Mannes Schopping was weer scherp in zijn conference die goed werd gewaardeerd door het publiek. Veel leuke mensen ontmoet en veel complimentjes gekregen over hetgeen we het afgelopen jaar hebben bereikt. Dat is leuk om te horen en geeft een extra impuls aan mijn motivatie om vooral door te gaan op de ingeslagen weg.