Feestjes in Zeewolde

Het heeft even geduurd, maar hier is ie dan:  mijn eerste bijdrage aan deze weblog!  Reden voor deze late start zijn de problemen geweest die ik met mijn oudste dochter had, en zij met school. Ze kon de energie niet opbrengen om naar school te gaan, maar maakte wel haar toetsen. Ze vond dat ze beter zonder school dan met school kon studeren… Dat heeft veel tijd en veel gesprekken gekost, ook met de leerplichtambtenaar. Deze maand is ze 18 geworden, en ben ik eigenlijk niet meer verantwoordelijk voor haar. Toch maakte ik me vreselijk druk, en dat heeft ertoe geleid dat zij haar feestje niet eerder mocht vieren dan dat ze weer naar school ging.

Om het kort te houden: ze heeft zelf  een contract afgesloten met school waar goede afspraken in staan, en ze gaat weer vrolijk zingend naar school! Haar feestje wordt binnenkort gevierd.

Het nieuwjaarsfeest

Het jaar is begonnen met een van de grootste “feestjes” in Zeewolde: NYE2008, oftewel: het Nieuwjaarsfeest voor de jongeren in Zeewolde. Eén groot succes, in meerdere opzichten: er is een gaaf feest voor alle jongeren tussen de 14 en 23, 24, er is weinig tot geen overlast in de nieuwjaarsnacht, en ik, met de overige vrijwilligers, politie, brandweer, EHBO en beveiligers hebben weer mogen genieten van 1200 leuke mensen die erg lief zijn voor elkaar, en die er een goed feest van weten te maken.

Ondanks de mist heeft iedereen het feest kunnen vinden en van perfecte dj’s kunnen genieten. Een dj kon helaas niet komen, maar de anderen hebben dit prima opgevangen.

Jammer genoeg waren er ondeugdelijke kapstokken, zonder nummers en kaartjes geleverd op het allerlaatste moment (met deze leverancier zijn we nog niet klaar!) die het halverwege het feest begaven. Alle jassen lagen door elkaar, kaartjes waren eraf gevallen. De chaos die ontstond was enorm! Ongeduldige jongeren maakten de chaos nog groter door over de balies te springen en zelf te gaan zoeken (en de rest door elkaar te gooien). En toch presteerden al die jongeren het, ondanks de drank in het lijf, om redelijk rustig te blijven. Complimenten van politie en  beveiliging (die veel ervaring hebben met andere feesten en goed kunnen vergelijken) voor dit positieve gedrag! Aan het eind zijn de jongeren die nog geen jas hadden door vrijwilligers naar huis gebracht.

Aan alle worstcase scenario’s hadden we gedacht en voorzorgsmaatregelen voor genomen, maar niet voor een leverancier die zijn afspraken bij lange na niet is nagekomen. Een goede leer voor de volgende keer!

De halve marathon

Een feestje waar veel sportievelingen naar uitkeken, maar dat voorlopig niet doorgaat, is de Halve Marathon. Dat is erg jammer. Vorig jaar hebben de gemeente en de brandweer, samen met de organisatie, veel tijd gestoken in de vertaling van de vergunningsvoorschriften zodat dit prachtige evenement de komende jaren gemakkelijk te organiseren valt. De start- en finish op het Raadhuisplein, voor het gemeentehuis, waren al weer aangevraagd en toegezegd, toen ineens het bericht in de krant verscheen dat de Halve Marathon niet doorgaat. In het interview in De Stentor met Emile Ziegerink heeft u kunnen lezen dat er meerdere redenen zijn waarom het de organisatie niet meer lukt. Intussen wordt achter de schermen door anderen geprobeerd toch nog een evenement neer te zetten, en word ik gebeld door ondernemers die graag geld en “handjes’ willen investeren. Al die hardlopers die aan het trainen zijn moeten toch nog even doortrainen, want je weet maar nooit of het met gezamenlijke inspanningen alsnog gaat lukken dit feest te organiseren!

<Winnie Prins>