Geen respect voor verkiezingsuitslag

Geen respect voor verkiezingsuitslag

Het feit dat het CDA, PvdA/GL en ChristenUnie niet met Leefbaar Zeewolde wilde praten over een nieuwe coalitie, betekent dat deze drie partijen geen respect voor de kiezers hebben. Met het buitenspel zetten van Leefbaar Zeewolde, maar ook de VVD,  wordt de verkiezingsuitslag volledig genegeerd. Dit zijn namelijk de twee grootste partijen in Zeewolde, en als je de mening van de inwoners serieus wenst te nemen, dienen deze partijen in het college te blijven zitten zoals ze dat sinds 2006 al zeer succesvol doen. Na het terugtreden van de ChristenUnie in december 2007 had of het CDA of PvdA/GL moeten toetreden. In een politiek debat, wat nooit een debat werd afgelopen donderdagavond, weigerden deze partijen antwoord te geven op de vrij simpele vraag waarom men niet met Leefbaar Zeewolde wenste samen te werken.

Respectloos

De raadsleden van Leefbaar Zeewolde konden hun oren niet geloven. Er werd pertinent geweigerd een antwoord te geven op tal van vragen. Leefbaar Zeewolde vindt dit niet getuigen van respect. Als dit de nieuwe bestuurscultuur gaat worden, staat Zeewolde nog veel te wachten. Ook de rol van de burgemeester als voorzitter van de raad is slecht gevallen bij de fractie van Leefbaar Zeewolde. Niet alleen gaf hij geen antwoord op de aan hem gestelde vragen, hij heeft ook geen enkele moeite gedaan om de andere partijen te laten antwoorden. De voorzitter van de raad dient de vergadering ordelijk te laten verlopen waarbij iedereen tot zijn recht moet komen.

Als er geen debat meer kan plaatsvinden in de raad, omdat sommige partijen gewoon geen antwoord geven op vragen van de ander, is dat de doodsteek voor het democratisch proces.

Voor nadere inlichtingen:

Rein Zijlstra
fractievoorzitter
Tel. 06-54321078