Michiel Schouten verkozen tot voorzitter

De algemene ledenvergadering van Leefbaar Zeewolde heeft Michiel Schouten unaniem tot nieuwe voorzitter gekozen. Hij volgt Peter Koelewijn op die de afgelopen jaren deze functie heeft vervuld. Schouten is gepokt en gemazeld binnen de Zeewolder politiek. Van 1998 tot met 2002 was hij al eerder voorzitter van het bestuur, terwijl hij van 1998 tot eind 2004 gemeenteraadslid was waarvan de laatste jaren fractievoorzitter. Eind 2004 werd wethouder Ernst Cramer (ChristenUnie) door de raad weggestuurd nadat Zeewolde in een grote financiële crisis terecht was gekomen en onder financieel toezicht  van de provincie was geplaatst. Leefbaar Zeewolde trad toe in het college en Schouten werd door de raad gekozen als nieuwe wethouder financiën. Onder zijn verantwoordelijkheid is Zeewolde uit het financiële dal gekomen met als resultaat dat het financiële toezicht sinds 1 januari 2008 door de provincie is opgeheven. Begin juni 2008 heeft hij samen met collega’s Winnie Prins en Helma Lodders met grote tegenzin het wethouderschap neergelegd na een bestuurlijke crisis.

Over 15 maanden nieuwe verkiezingen

In maart 2010 zijn er al weer nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. Dat betekent dat er veel staat te gebeuren. Het bestuur van Leefbaar Zeewolde is nu weer op volle sterkte en de verkiezingsdraaiboeken zijn uit de kast gehaald. Een zeer interessante tijd breekt aan waarin de partij een nieuw verkiezingsprogramma gaat schrijven; er kandidaten worden gezocht voor de kieslijst en een strategie voor de verkiezingscampagne wordt vastgesteld. Leefbaar Zeewolde is sinds 1998 de grootste partij in het dorp en dat willen wij graag blijven, aldus Schouten. Wij hebben veel dingen bereikt waarvoor de inwoners op ons hebben gekozen, maar er liggen ook nog zaken te wachten die nodig moeten worden aangepakt. Daarvoor is het nodig dat Leefbaar Zeewolde nog verder groeit en dat is een leuke uitdaging. De afgelopen maanden hebben wij het ledental al zien groeien. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar nieuwe actieve inwoners met frisse ideeën over hoe Zeewolde een nog aantrekkelijker dorp kan worden om in te wonen. Bent u zo iemand? Meld u aan via de website www.leefbaarzeewolde.nl en wij nemen contact met u op.