Leefbaar Zeewolde zet ‘Ontmoetingsbos’ op YouTube

Het initiatiefvoorstel “Van G-gebied naar Ontmoetingsbos” is door Leefbaar Zeewolde op YouTube  (http://www.youtube.com/watch?v=gHmq6KsCt2Y) gezet .

De prachtige beelden met geluid zijn nu ontsloten voor de hele wereld! Leefbaar Zeewolde wil het bosgebied bij de begraafplaats en manege verder ontwikkelen tot een Ontmoetingsbos met een aantal voorzieningen waar alle Zeewoldenaren optimaal van kunnen genieten. In de plannen van Leefbaar Zeewolde wordt het bos in stand gehouden en de natuurbeleving versterkt door onder meer een mooie padenstructuur, een bos- en uitkijkheuvel en een waterplas met eilandjes. Raadslid Ben Sonneveld: ‘Het Ontmoetingsbos moet bovenal de sociale cohesie in het dorp bevorderen door een plek te bieden waar Zeewoldenaren elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten en van de natuur en het bos kunnen genieten. Een pannenkoekenhuis en een grote speeltuin annex kinderboerderij maken het plaatje compleet’.

Happy few

Eind 2006 heeft Leefbaar Zeewolde de plannen voor dit Ontmoetingsbos al gepresenteerd omdat duidelijk werd dat alle andere politieke partijen een groot gedeelte van dit bos willen opofferen voor woningbouw. Sonneveld, ‘Het is voor ons onbegrijpelijk dat de andere partijen voor de happy few willen bouwen en daardoor het gebied ontoegankelijk maken voor de vele Zeewoldenaren die nu regelmatig het bos bezoeken. Bovendien wordt de natuur en ecologie van het bos op een onaanvaardbare wijze aangetast’. Sonneveld, ‘Leefbaar Zeewolde wil eigenlijk een referendum over bouwen in het G-gebied organiseren, maar de andere partijen durven dit niet aan en hebben dit in een motie ook uitgesproken. Een kwalijke zaak. Bouwen in het bos is nergens voor nodig. Sonneveld, ‘We hebben een goed en zeer gevarieerd woningaanbod in de Polderwijk waar de komende 10 tot 15 jaar nog ongeveer 2500 woningen kunnen worden gebouwd. Voor ieder wat wils. Er is ook geen enkel onderzoek geweest die de noodzaak aantoont om in het bos te gaan bouwen. Bovendien is het onverstandig om op verschillende locaties tegelijk grootschalige woningbouw te plegen. Je bent dan een concurrent van jezelf.

Leefbaar Zeewolde vreest dat het niet bij het G-gebied blijft, maar dat de andere partijen (VVD, CDA, ChristenUnie en PvdA/GroenLinks) ook andere stukken bos willen gaan bebouwen.