Leefbaar Zeewolde wil structurele oplossing van problemen Vogelweg

Leefbaar Zeewolde is blij dat de provincie in de week van 12 to 16 oktober eindelijk het wegdek van de Vogelweg gaat repareren.

In januari dit jaar stelde Leefbaar Zeewolde reeds schriftelijke vragen over de staat van het wegdek waar toen al lange scheuren waarneembaar waren en het wegdek een ernstig verval aan de zijkanten vertoonde. Een verkeersdeskundige noemt de situatie nu levensgevaarlijk en voor grote gedeeltes geldt een snelheidslimiet van 50 km per uur. Het eerdere verzoek van Leefbaar Zeewolde om de provincie op te roepen om eerder in te grijpen kon niet op bijval van het college rekenen. Sonneveld, ‘Kennelijk moet er eerst een levensgevaarlijke situatie ontstaan voor men ingrijpt. Echt onverantwoordelijk’.

De Vogelweg heeft een beruchte reputatie want na elke reparatie ontstaan binnen enkele weken weer scheuren in het wegdek. Sonneveld ‘Het is een weg waar veel Zeewoldenaren en andere Flevolanders gebruik van maken en het kan niet zo zijn dat we wachten tot er bijna niet meer op gereden kan worden.’. Volgend jaar heeft de provincie beloofd om de Vogelweg met een groot onderhoud grondig te renoveren. “Hopelijk wordt er dan aan een structurele oplossing gewerkt en zijn de gevaarlijke situaties voorbij, maar het lijkt me verstandig om een vinger aan de pols te houden”, aldus Sonneveld.

Ben Sonneveld

0616782997