Leefbaar Zeewolde rotonde onder handen genomen

Vorig jaar heeft LeefbaarZeewolde de rotonde Spiekweg-Horsterweg geadopteerd en na een grote publieksactie, waarbij inwoners ontwerpen konden indienen, is deze aan de hand van al die ontwerpen in het najaar van 2009 daadwerkelijk aangelegd. Via een aanbesteding is gekozen om met Donker Groentechniek samen te werken.

Onderhoud

Sponsor zijn betekent niet alleen het bekostigen van de eerste aanleg, maar ook zorgdragen voor het reguliere onderhoud aan de rotonde. Het goede groeizame weer van de afgelopen weken maakte een eerste grote schoonmaakbeurt noodzakelijk.

Vijf LeefbaarZeewolde vrijwilligers gingenzaterdagmorgen 19 juni vol goede moed aan de slag. Winnie Prins, wethouder namens LeefbaarZeewolde, Betty van den Braber en Helmut Hermans (beide raadslid namens LeefbaarZeewolde) en Frank van den Braber en Evert Ekker waren met de weersvoorspellingen in het achterhoofd, op alles voorbereid. De regenpakken konden gelukkig achterwege worden gelaten: na zo’n 4 uur schoffelen, onkruid “trekken” en afval opruimen had de rotonde een metamorfose ondergaan. Het eerste resultaat is op bijgaande foto te zien. Door de zware winter hebben een aantal planten het niet gered. Deze zullen door Donker Groentechniek worden vervangen terwijl de Gemeente Zeewolde volgens afspraak verantwoordelijk is voor het herstellen van de verkeersschade.