Leefbaar Zeewolde wethouder Winnie Prins tekent voor Woonmatch

Winnie Prins heeft een overeenkomst gesloten met Bimo Bouw BV die in het Bergkwartier van de Polderwijk 35 tot 40 huizen gaat bouwen volgens het Woonmatch concept.

Het is de eerste keer dat deze werkwijze in de provincie Flevoland wordt toegepast. Het is een antwoord van de bouwwereld op de huidige economische crisis, waar vooral de klanten van bouwbedrijven enthousiast van worden. De tijd van straten vol dezelfde typen nieuwbouwhuizen die als warme broodjes over de toonbank gaan, is voorbij. Het gaat er bij Woonmatch om wat de koper wil. Dit past precies bij de visie op de woonmarkt van Leefbaar Zeewolde.

Ondertekening overeenkomst
De overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van het Woonmatch-project in Zeewolde werd op 9 juni jl. ondertekend op de vastgoedbeurs PROVADA in de Amsterdamse RAI. Samen met burgemeester Gorter was Winnie daar aanwezig om de benodigde handtekeningen te zetten.

 

Het Woonmatch concept
De nieuw te bouwen woningen in het Bergkwartier (rijtjes, hoekwoningen, 2-onder een kap en vrijstaande huizen) worden gerealiseerd volgens dit nieuwe concept.
De koper bepaalt vervolgens zelf zijn of haar woningtype, mogelijke opties en kavelgrootte. Hierdoor ontstaat een gevarieerd straatbeeld. Door flexibiliteit in de prijs van de woning en kavel, kan de koper veel beter sturen op budget of het verkrijgen van een hypotheek. De uiteindelijke hoeveelheid woningen is afhankelijk van de woningtypes die door de bewoners worden gekozen. Bimo Bouw gaat de wensen van de toekomstige bewoners omzetten in een concreet plan. Het voordeel van dit concept voor de opdrachtgever is bovendien dat eerder met de bouw gestart kan worden en niet gewacht hoeft te worden tot zeventig procent van de woningen verkocht is binn