Jeanine van Leeuwen neemt afscheid van de raad

Jeanine van Leeuwen van Leefbaar Zeewolde heeft aangekondigd dat zij vanwege veranderde privé omstandigheden haar raadlidmaatschap niet langer kan vervullen. Jeanine is bij Leefbaar Zeewolde lid van het eerste uur en werd voor de eerste keer in de raad gekozen in 1998. Ze verhuisde in 2002 naar Noord-Holland en keerde in  2009 weer naar Zeewolde terug. Bij de verkiezingen van 2010 werd zij lijstduwer, maar door de grote overwinning van Leefbaar Zeewolde (zeven zetels) werd zij opnieuw tot raadslid gekozen. Jeanine hield zich in haar commissie- en raadswerk vooral bezig met sociale zaken, onderwijs en welzijn. Het bestuur en fractie van Leefbaar Zeewolde betreuren haar vertrek ten zeerste, maar respecteren haar besluit. Fractievoorzitter Ben Sonneveld: ‘We zijn Jeanine erg dankbaar voor haar werk in de fractie. Met haar vertrek verliezen we een scherp analytica en prettig persoon.’ Jeanine zal in de  gemeenteraadsvergadering eind september afscheid nemen.

Herly Wowor beoogd opvolger.
Beoogd opvolger is Herly Wowor. De voormalige hogeschooldocent methodiek en Human Resource Management ging onlangs met pensioen, maar is nog altijd actief als freelance trainer en adviseur/coach. Herly is sinds 1997 lid van Leefbaar Zeewolde en heeft al vele jaren raadservaring. Als voormalig voorzitter van Wolderwelzijn is Herly goed bekend in de Zeewolder samenleving. In de raadszaal is hij vooral bekend om zijn bevlogen toespraken en hij is een echte bruggenbouwer. Hij zal onder andere de belangrijke portefeuilles jeugd en sociale zaken onder zijn hoede nemen want daar ligt echt zijn hart en bovendien heeft hij veel kennis van zaken op beide gebieden.
Ben Sonneveld: ‘U kunt zich voorstellen dat wij zeer verheugd zijn met de terugkeer van Herly in onze fractie. Van zijn kennis en enthousiasme zullen we dankbaar gebruik maken’. Herly Wowor wordt in de raad van 1 November geïnstalleerd.

Zeewolde, 5 september 2012

Voor meer informatie:

Ben Sonneveld, fractievoorzitter
06-16782007