Kandidatenlijst Leefbaar Zeewolde bekend

Op woensdagavond 8 januari jl. heeft de Algemene Ledenvergadering van Leefbaar Zeewolde de Kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart a.s. unaniem vastgesteld.

Lijsttrekker
Het bestuur en de leden zijn buitengewoon tevreden met deze lijst waarop 15 gemotiveerde kandidaten staan. Net als in 2010 is Winnie Prins gekozen als lijsttrekker met Rein Zijlstra op nummer 2 als ‘runner-up’. Namens de partij maken zij beide deel uit van het huidige goed functionerende college van B&W.

“Ik ben bijzonder in mijn nopjes,” aldus Winnie. “De partij heeft vertrouwen in mij en dat voelt als een warme deken. Ik sta te trappelen om door te gaan om Zeewolde een leefbaar dorp te houden met rust, ruimte en groen. Met deze 15 goede kandidaten zijn we er weer helemaal klaar voor.”
“De ambitie is natuurlijk om opnieuw de grootste partij te worden en dan een nieuw college te vormen dat kan rekenen op een ruime meerderheid in de gemeenteraad. Dat is nodig om de wensen van onze kiezers te kunnen verwezenlijken. Ook wachten ons moeilijke tijden door de taken die de landelijke politiek op het bordje van de gemeente legt. Zoals zo vaak geeft het Rijk er weer onvoldoende financiële middelen bij om die taken goed uit te kunnen voeren. Er zullen de komende periode dus keuzes gemaakt moeten worden. Dan is het goed te weten dat op de lijst van Leefbaar Zeewolde mensen staan die ervaring en de benodigde kwaliteiten hebben. Kwaliteit, ervaring en continuïteit hebben we nodig om ons dorp door de komende woelige periode heen te loodsen.”

Kwaliteit
Bovenin de lijst staan dus bekende kandidaten. Vanaf 2010 bestaat de fractie uit zeven raadsleden waarvan drie nieuwe raadsleden hun eerste periode nu achter de rug hebben. Ook dit keer introduceert Leefbaar Zeewolde een nieuwe kandidaat in de persoon van Evert Ekker. Hij is zeker geen onbekende in het dorp en hij heeft er zin in om onze kiezers te vertegenwoordigen in de gemeenteraad.
Leefbaar Zeewolde groeit nog steeds en er is een natuurlijke aanwas van nieuwe mensen voor het politieke werk. Deze combinatie van oud en nieuw zorgt voor stabiliteit en continuïteit. Dat is wat Zeewolde de komende periode goed kan gebruiken.

Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 19 maart 2014

1 –  Winnie Prins
2 –  Rein Zijlstra
3 –  Ben Sonneveld
4 –  Rob Tulleken
5 –  Helmut Hermans
6 –  Evert Ekker
7 –  Theun Schaaf
8 –  Herly Wowor
9 –  Peter Koelewijn
10 –  Betty van den Braber
11 –  Vera Weisz
12 –  Reinier van Baalen
13 –  Joke Gort
14 –  Liesbeth de Jong
15 –  Jeanine van Leeuwen