Leefbaar Zeewolde stelt vragen over de MER berekening geluidscontouren vliegroutes langs Zeewolde

De Lokale partij reageert met  Art_36_vragen_Berekening_Geluidscontouren_LA_nov_2017 op de onthullingen dat er fouten zijn gemaakt bij het geluidsonderzoek in de Milieu Effecten Rapportage van Lelystad Airport. Staatssecretaris Dijksma heeft onlangs aangegeven dat er fouten zijn gemaakt in de aanlevering van gegevens. Verder gaf de staatssecretaris ook aan dat gebruik is gemaakt van het geluidsniveau van stationair draaiende motoren in plaats van het hogere geluidsniveau als er horizontaal wordt gevlogen. En precies langs het routetraject langs Zeewolde is er voor aankomend en vertrekkend vliegverkeer alleen een horizontaal vliegpad voorzien.

Ben Sonneveld, Fractievoorzitter Leefbaar Zeewolde “We maken ons ernstige zorgen over de te verwachten geluidsoverlast voor ons dorp en de provincie Flevoland”. In Gelderland en Overijssel wordt al rekening gehouden met ernstige geluidsoverlast, terwijl vliegtuigen daar op  1800 meter overvliegen maar boven Flevoland mogen ze niet boven de 600 meter uitstijgen. “Uitstellen en opnieuw berekenen’’ is de eerste reactie van Sonneveld. Met het uitstel kunnen we wachten op het gereorganiseerde luchtruim waardoor betere aan en uitvliegroutes kunnen worden gevolgd. Met de nieuwe berekeningen kunnen we beter inschatten welke vliegroutes gekozen moeten worden voor het minste geluidsoverlast. Aan en uitvliegroutes boven het Markermeer en Oostvaardersplassen moeten volgens Leefbaar Zeewolde een optie blijven.

Voor meer informatie,

Ben Sonneveld
Fractievoorzitter Leefbaar Zeewolde
0616782007