Zeewolde in meerderheid voor uitstel Lelystad Airport

De gemeenteraad van Zeewolde heeft donderdagavond jl. via een motie in meerderheid voor uitstel van de vakantie vluchten vanaf Lelystad Airport gestemd. De raad wil wachten totdat de hernieuwde indeling van het luchtruim voor vliegverkeer is gerealiseerd en inspraak hebben in de nieuw te plannen vliegroutes. 

Een motie van Leefbaar Zeewolde en ondersteund door de ChristenUnie werd mede ingediend door BurgerBelang en PvdA/GroenLinks. Ook Zeewolde Liberaal en D’66 stemden in. Leefbaar Zeewolde strijdt al jaren tegen de te verwachte geluidsoverlast en luchtvervuiling die de uitbreiding van Lelystad Airport met zich mee brengt. Fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde, Ben Sonneveld, “We zijn erg blij met de steun die we voor deze motie hebben gekregen. De raad zegt nu: Wacht met vluchten van Lelystad Airport tot de herindeling van het luchtruim heeft plaatsgevonden en geef ons inspraak in de nieuw te plannen routes”.

De motie is een belangrijk signaal naar de Tweede Kamer die nog voor de kerst bijeen zal komen om over Lelystad Airport te vergaderen. Daarin wordt een motie van de SP behandeld waarin om uitstel wordt gevraagd totdat de herindeling van het luchtruim in 2023 is gerealiseerd. Evert Ekker (Leefbaar Zeewolde), indiener van de motie, “We hopen dat ook de buurgemeentes in Flevoland deze motie zullen volgen en om uitstel zullen vragen. Samen met het protest uit de provincies Gelderland en Overijssel staan we sterk”.  De huidige routes die op een hoogte van 600 meter langs het dorp zullen scheren vindt Leefbaar Zeewolde onacceptabel. Sonneveld, “We gaan door totdat we een planning van routes hebben die er voor zorgt dat Zeewolde er geen last meer van heeft”.

klik HIER om de motie te lezen.

 

 

Voor meer informatie:
Ben Sonneveld
Fractievoorzitter Leefbaar Zeewolde
06-16782007                                                                                     www.leefbaarzeewolde.nl