Na 20 jaar actief te zijn geweest in de gemeentepolitiek heeft Rein Zijlstra op vrijdagmiddag in de Verbeelding afscheid genomen om met welverdiend pensioen te gaan.
Velen waren naar de Verbeelding gekomen om hem persoonlijk te hand te schudden.
Burgemeester GerritJan Gorter, Gemeentesecretaris Rob van Nunspeet, Leefbaar Zeewolde fractievoorzitter Ben Sonneveld en Els Zijlstra spraken mooie woorden, haalden anekdotes naar voren en gaven een boeiende beschouwing van zijn politieke loopbaan. Deze 20 jaar, waarvan 12 jaar als raadslid en fractievoorzitter en de laatste 8 jaar als verantwoordelijk wethouder voor financiën, grondbedrijf, kunst en cultuur, sport en evenementen waren voor Rein een prachtige periode, waar hij zeker geen spijt van heeft gehad.
Wat ooit als een actie groep begon en in 1998 op een onverkiesbare plaats 5 toch een zetel in de gemeenteraad opleverde, werd op de bijeenkomst afgesloten met de woorden van Els Zijlstra: Welkom thuis.